Kezdőoldal » Állatok » Állatvédelem » Köteles vagyok e beengedni az...

Köteles vagyok e beengedni az àllatvédőket a lakàsomva, hogy lefényképezze a kutyàmat?

Figyelt kérdés
2019. okt. 19. 08:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%
Hát persze, ha van mellette rendőr, aki felszólít, hogy beengedd.
2019. okt. 19. 08:21
 2/12 anonim ***** válasza:
78%

Csak abban az esetben vagy köteles, ha örökbe fogadtad, és ez benne szerepel a szerződésben, illetve ha nem engedték átiratni a chipet (na ezt nem fogom soha megérteni, így biztosan nem fogadnék örökbe kutyát). Mondjuk ez utóbbi esetén, ha nincs benne a szerződésben, nem vagy köteles őket beengedi a lakásodba.

Minden egyéb esetben csak ha rendőrrel megy!

2019. okt. 19. 08:52
 3/12 anonim ***** válasza:
44%
Érdekes kérdés. Itthoni játéknál szoktunk azzal viccelődni, hogy a szomszédok egyszer kihívják az állatvédőket, hogy mi ez a nagy morgás-harrogás nálunk, de ha egyszer tényleg jönnének, hát nagyon meglepődnénk, viszont készségesen beengedném őket, hadd nyugodjanak meg, hogy a kutyámnak az égvilágon semmi, de semmi baja. Furcsa, hogy van bárki, aki felfújja magát és inkább megvárja, hogy rendőrrel térjenek vissza. Ott már titkolnivaló van.
2019. okt. 19. 08:58
 4/12 anonim ***** válasza:
63%

#3: nem feltétlenül. Mert mi arra a garancia, hogy valóban állatvédők, és valóban a kutya miatt mennék?

Mi van, ha betörők, és fel akarják mérni a terepet?

Szívesen kiviszem bárkinek megmutatni a kutyámat, meg az oltási kónyvét, de nem fogok idegent beengedni a lakásomba!

Az állatvédők nem hatóság, rohadtul nincs semmi közük hozzám! Jelentsenek fel a jegyzőnél, jöjjenek hatósággal, őket készségesen beengedem.

Mondom úgy, hogy nincs semmi rejtegetni valóm!

2019. okt. 19. 09:03
 5/12 anonim ***** válasza:
56%

# 3

Én nem nem akarok beengedni a telkemre senkit, akit nem én hívtam.

Nyilván akivel szerződésem van: közműóra-leolvasókat köteles vagyok (ők egyedül is szoktak jönni).

De valószínűnek tartom, hogy gyanús helyre nem egyedül mennek az állatvédők és én nem tudok megbizonyosodni benne, hogy volt-e ellenem bejelentés vagy csak tolvajok.

2019. okt. 19. 09:12
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

#5 vagyok és a #4-től teljesen függetlenül írtam a #3-ra lényegében ugyanazt a választ, csak közben szöszmötölök is...

(egyedül élő vagyok és, ha már beengedem őket és az egyik ki akar menni, mert "kint felejtett valamit", akkor már nem tudok mindkettőre figyelni, és már simán tudnak lopni)

2019. okt. 19. 09:16
 7/12 anonim ***** válasza:
87%

Érdekesen alakulnak a pontozások.

A jog kategóriában kellett volna feltenni, mert itt sok a sötétzöld.

(most az állatok/állatvédelemben van, de jelentem hátha átkerül)

Kötelességről szól a kérdés, ez nem véleményes kérdés.

A JOG, TÖRVÉNYEK, SZABÁLYOZÁSOK alapján nem vagy köteles beengedni senkit, akivel nincs szerződésed erről és nem hivatalos megbízásból jön (pl rendőr, jegyző stb)!

2019. okt. 19. 09:37
 8/12 anonim ***** válasza:
13%

"A jog kategóriában kellett volna feltenni, mert itt sok a sötétzöld."

Ja meg szombat délelőtt van, úgyhogy nem csak a sötétzöldekből van túltengés ebben a kategóriában, hanem a 12 éves kislányokból is.

2019. okt. 19. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:
26%

okt. 19. 10:06

Látom ezzel belegázoltam a lelkivilágotokba :)

Aki szerint kötelesség beengedni a vadidegen állítólagos állatvédőket, az megindokolná, hogy milyen alapon?

Bejelentés alapján?

Mit sem ér.

Van egy öregasszony ismerősöm, aki minden héten másra küldené az állatvédőket, ha nem beszélném le róla.

Ha már egy órát ugat valaki kutyája, akkor az szerinte állatkínzás...

2019. okt. 22. 20:03
 10/12 anonim ***** válasza:
32%
Nem vagy köteles, nincs velük szerződésed és nem hatóság. Amúgy meg szoktak mindenféle mondvacsinált trükkökkel próbálkozni betörők, hogy feltérképezzék a lakást, van-e érték, mennyire könnyű bejutni, állatvédő, ablakos, illatszerekkel (vagy bármivel) házalók...
2019. okt. 24. 21:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!