Hogyan bánnak a nyíregyházi állatkertben az állatokkal?
A kifutójukban vannak mint minden állatkertben...
Sőt a nyírágyháziban sokkal több helyük van, tágasabbak a kifutók mint a többi hazai állatkertben.
Szerintem nincs plusz hely, a madarak már nem is repülnek egyébként, a kakaduk, papagájok legalábbis. Inkább odébb lépked, illetve a rácson közlekedik. De lehet ilyen a természetük. Engem inkább a barnamedve és a zsiráfok állapota aggaszt. Ha megfigyeled, a barnamedvének már ki van járva a sáv a kifutó mellett, illetve a zsiráfok mintha szefósok lennének, a beltéri "istálló" mellett mászkálnak fel-alá, fel-alá, kivéve a kicsit.
Való igaz, hogy rengeteg állatfajt zsúfoltak be kicsi helyre, a miskolci vadasparkhoz képest pl.
De, minden állatfajnak meg van határozva a minimális kifutó méret,
amit nyílván betartanak mert ha nem tartanák be már bezáratták volna a helyet.
Egy állatkert sem tud akkora területet biztosítani, hogy egy medvének elég legyen... Ugyanis nincsenek megye méretű területek. Mert egy medve élőhelye alapvetően megyényi területet tesz ki.
Gondolj a medvére, aki pár éve napok alatt átgyalogolt az országon, és Szeged mellett szedték össze. Szlovákiából jött.
A farkas kb ugyanez a kategória. Hol futtatnák?
És nem, nem lenne nekik jobb a vadonban, mert nincs vadon. Az ember megszállt mindent, kiszorítva az állatokat.
Ha normális hangnemben képes vagy ezt megfogalmazni, és leírod nekik mailben, akkor szerintem fogsz választ kapni, hogy mi a kötelező és hogy járnak el ők ehhez képest. Csak felejtsd el a rohadnak meg a kizsákmányolás szavakat, bizonyára meg tudod ezt írni ilyen passzív agresszív támadás nélkül is. :)
Az állatkerteknek fontos szerepe van a fajfenntartásban, sok állat képtelen lenne megélni a vadonban, ami fogságban született (vadon születni meg már nem nagyon van esélye ugye, az ember miatt.....). Nem vagyok zoológus, de az ilyen példányok esetében nem hiszem, hogy a rezervátum is megoldás lenne, ott is egyedül kénytelen boldogulni, csak legalább vadászoktól védett helyen. Meg hát, a kígyót és a kakadut milyen rezervátumba tennéd?
Igen, természetellenes, hogy fogságban szaporítják őket, de ha nem tennék, a többség már kihalt volna. Az ember miatt, de az ember így legalább próbálja csökkenteni a saját fajtája által okozott kárt.
Szép jövő lenne, ha nem lenne szükség állatkertekre, de ehhez egy olyan szintű gondolkodásbeli változásra lenne szükség, ami a mai világban elképzelhetetlen. Jelen helyzetben ők a "kisebbik rossz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!