Átvágtak a vaterán . Tudok mit tenni?
Vaterán lecsaptam egy licitet egy 7 ezer forintos árura.
Megegyeztem xyz-vel hogy átutalom a pénzt és ő meg postázza utána. (postakölcséggel eggyütt kb 8 ezer)
Én a pénzt elutaltam xyz-meg is kapta csakhogy nem kaptam meg az árut... Telefonra nem reagál,e-mail-re nem válaszol...
A kérdésem csak annyi hogy buktam a pénzem vagy fel tudom jelenteni? Esetleg egyéb vmi ?
először is küldj neki egy smst, hogy határidőig pénz vissza vagy áru - különben feljelentés és fizetési meghagyás
2. jelentsd a vatera adminisztrátorainak
3. feljelentés - ne hagyd magad lerázni a rendőrségen, köteles felvenni a bejelentést ...azonban 20ezer alatt az illetékes jegyzőnek átadják az ügyet
4. fizetési meghagyást kezdeményezel a bíróságon - ez pénzbe kerül, de a költségeket is ráterhelheted - ha 15-napon belül nem utasítja vissza, akkor megy a végrehajtóhoz az ügy...ha visszautasítja, akkor polgári perré alakul
amire szükséged van: vaterás terméklap lementve, nyomtatva, e-mailek elmentve, nyomtatva, utalás igazolása
Érdemes ezt végigcsinálni egy 7ezer forintos dolognál?....
Elég sok vele a meló...
felesleges belekezdened...csak neked kerül pénzbe,időbe...nem csinálnak semmit,tapasztalat
bár nem vatera,hjanem tesz-vesz volt,(gy kutya),de detto ugyanez...
20ezer alatt nem csinálnak semmit...
Na látod, pont erre megy ki a csalás, hogy nem akarsz több pénzt beleölni, Ő meg röhög a markába, hogy sokszor 7 ezer egyenlő jó fizetés.
De egyébként erre találták ki a póstai utánvételt! Kifizeted, kezedbe adják, nincs galiba.
Én is vásároltam már a vaterán,és eddig nem volt semmi gondom vele.Méghozzá azért mert mindig úgy egyeztem meg az eladóval,hogy az árúért elmegyek,és akkor fizetem,vagy ha messze lakik akkor először egy számlára letétbe helyezem a pénzt amit az eladó már lát,de addig nem tudja felvenni,amíg nem jelzek,hogy megkaptam az árut..ha nincs áru,akkor nincs pénz sem...
Egyébként én utána mennék a dolognak,és nem a 7000 forint miatt,hanem azért mert becsapott..
Egyszóval az egész vatera nem ér egy fillért sem ...
Köszönöm ALL!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!