Örököltem 10 milliót. Mibe fektessem be?
Bármilyen életképes ötlet érdekelne, akármilyen téma.
21/F
Sok lehetőség van, nincs tökéletes befektetés... Ezt nem mint szakértő, hanem mint egyszerű ember mondom.
Szerintem mindig az a jó, ami téged is érdekel, mert valószínűleg annak jobban utána fogsz nézni. Vakon nem éri meg belevágni semmibe.
Mindenen lehet nyerni és bukni is.
Például a mai kamatkörnyezetben népszerű, és biztos 10 percen belül jön valaki, aki megint a "fektess ingatlanba, és add ki" ötletet javasolja, de jelenleg valahol a csúcs felé közelítenek az ingatlanárak, egyre több szakértő jósolja, hogy k fog pukkadni a lufi. Innentől viszont ember nincs, aki megmondja, hogy ez 3 év múlva következik be, és mindenki egy csomót buki, vagy 15 év múlva, és bőven belefér.
A részvények szintén hatalmas rallyn vannak túl, a kötvényhozamok és betéti kamatok a béka feneke alatt, ráadásul kamatemelési ciklus előtt vagyunk. Vállalkozás indításhoz elég a pénz, de ha nincs ötleted, nincs szaktudásod, akkor gyorsan el fog folyni, az n+1 GSM shopot meg nem érdemes megnyitni.
Mindezt csak azért írom, hogy lásd nincs tökéletes eszköz, nincs végső tanács, az egész attól függ, hogy miben hiszel, mire teszed a voksod, hogy mennyire mersz kockáztatni, mennyire viseled el, ha mondjuk a tőkéd egy részét elbukod, mennyire tervezel hosszú távra.
Attól függ mit szeretnél csinálni és mennyi hozamot vársz el. Én például már lusta lennék vállalkozni, tehát betenném a pénzt kamatozni mondjuk állampapírba. Tudom, nem hoz sokat, de ha eddig nem hiányzott az a pénz, akkor termeljen csak nyugodtan egy kis kamatot.
De ha vállalkozni szeretnél, ennyiből már el lehet indulni, bár semmi sem garantált.
Igen, az ingatlanon én is gondolkodtam, de az most tényleg nem jó.
Tudom hogy nincs tökéletes üzlet, minden kockázatos, de aki mer az nyer =) Elviselhető ha bukok egy részt, ez benne van a pakliban...
Hosszú távra terveznék, ebből szeretnék megélni.
Vállalkozásban gondolkodtam, de nincs semmilyen ötletem és nincs hozzá tudásom, erről még tanulnom kellene. Tud valaki erre valamit ajánlani?
Tanulás, vállalkozás.
Ingatlanba már ne. Telítődik a piac.
Itt nyomon tudjátok követni a NMC/USD árfolyamot jelenleg 0.381
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!