Létezik, hogy főállású egyéni vállalkozóként "csak" 34.710Ft-ot kell majd Magam után fizetnem?
Apehnál mondták a telefonos ügyfélszolgálaton.
Minimálbér 78.000Ft és ebből: 27%-TB, 10%-Nyugdíj, 6%-EB, 1.5%-munkaerőpiaci adó.
Ezeket ha levonom a 78-ból,akkor 34.710Ft jön ki.
Elképzelhető,hogy "csak" ennyi lenne?
Mert eddig mindenhol azt olvastam,hogy 50-60ezer forint közötti összegre számíthatok,amit Magam után kell majd fizetnem.
Vagy ehhez a durván 35-höz még jönne valami amit az Apehnál esetleg nem mondtak?
Egyébként alanyi adómentes leszek,ha ez számít a kérdés megválaszolásában.
Köszönöm.
Ez így van, mert az szja-t nem adtad hozzá:)
Lehet havonta fizetni vagy évente egyszer, adóbevalláskor, de ami havi lebontásban kb. 15-20e-re jön ki ennél a fizetésnél.
Az alanyi adómentesség az ÁFAra vonatkozik. A járulékokat és az SzJAt nem befolyásolja.
SzJAt a tényleges jövedelem kivét után kell fizetni.
Ha a minimálbér a jövedelem kivéted, akkor 78.000*1,27*16%, azaz 15.850.- Ft havonta.
"Lehet havonta fizetni vagy évente egyszer, adóbevalláskor": nem lehet évente egyszer fizetni, adóbevalláskor. Illetve lehet, csak akkor rád terhelik a késedelmi kamatot minden havi fizetendő SzJA után.
"Tényleges jövedelmi kivét"? Kérlek írd le,hogy ez mi.
Évi egyszer kell fizetnem nyereség utáni adót Nekem a könyvelőm ezt mondta.
Köszi a válaszokat!
Csakhogy én is beleszóljak. :))) Szerintem 2 malomban őröltök.
1. A havi járulékokkal együtt még havonta utalni kell a járulék-köteles jövedelem (=vállalkozói kivét) után fizetendő SZJA-t is, nemcsak a járulékokat. Erről havonta bemegy az apeh-hoz a 11053-as bevallás, és ez alapján az állambácsi havont várja a pénzt.
2. Ezt a vállalkozói kivétet engedig költségként (a többi költséggel együtt) elszámolni, ezért az éves SZJA-bevallásban: bevétel mínusz elszámolt költségek különbözeteként jelentkező nyereség után még további SZJA-t kell fizetni. Ha a kiszámolt különbözet nem üti meg az apeh által "elvárt" szintet, ill. több a költség mint a bevétel, az apeh ezt is leszabályozta, hogy ilyenkor mi a teendő és mit hogyan kell számolni. A lényeg:
No ez az, amire a könyvelőd azt mondta, hogy csak év végén kell fizetni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!