Megéri tanulni és diplomát szerezni?
Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok, de rettentően utálom az egészet, úgy érzem, hogy életem legrosszabb döntése volt egyetemre jönni.
Állítólag jó dolog, de nekem elegem van az egészből. Inkább lettem volna valami szakmunkás, szerintem sokkal több pénzt lehet keresni egy jó szakmával, mint egy fos diplomával. Mellesleg nem is kell ennyit szenvedni érte.
22 éves társaimnak már rég autójuk van, pénzük, életük, nekem meg semmim.
Ha mondjuk majd elkezdek dolgozni, akkor is 3-4 év lemaradásban leszek mindenkihez képest, sose érem utol őket.
2016. máj. 15. 19:02
1/29 anonim válasza:
fos diplomát tényleg nem éri meg szerezni, ezt valóban a nagy vezír szavaival illethetően elszúrtad
2/29 anonim válasza:
fos diplomáért kár szenvedni, normális diplomáért viszont megéri.
3/29 A kérdező kommentje:
Igazából nem tudtam, hogy ekkora hülyességet csinálok, amikor odamentem. Én is azt hittem, hogy ez jó lesz, meg lesz későbbiekben lehetőségem, de már látom, hogy ezzel csak gondok lesznek.
2016. máj. 15. 19:59
5/29 A kérdező kommentje:
Nem, közgazdász, azon belül turizmus-vendéglátás.
2016. máj. 15. 20:06
6/29 anonim válasza:
jobb lenne átmennél psz-re, mert a turizmus vendéglátás az egyik legnagyobb büfé szak.
7/29 A kérdező kommentje:
De engem nem érdekel a számvitel része, szóval azt nem tudnám csinálni. Így is örülök, hogy már nincsen számvitel és pénzügyem, mert ezeket a tárgyakat letudtam. De ugye ott jóval több van.
2016. máj. 15. 20:14
8/29 anonim válasza:
akkor hagyd ott és kezdj el egy okj-t.
9/29 anonim válasza:
De mi a problémád, mivel nem vagy elégedett? Ha már nincs számvitel akkor már a vége felé járhatsz kár lenne otthagyni mert akkor tényleg elbasztál jó sok időt a semmire.
10/29 A kérdező kommentje:
Hát én szerintem egy OKJ még életképtelenebb, mint ez a diploma.
4. félévben vagyok, egy szakmai nyelvvizsga is megvan már.
2016. máj. 15. 20:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!