Miért van ennyi kamu állás az interneten? A profession is tele van vele!
Egyik nap ezt a kérdést páran itt már nagyon jól kifejtettük. Lényeg, hogy az anonim hirdetéseket nem mindig cégek adják fel. Hanem magánszemélyek, akik adathalászat, marketing és egyéb önös céljaikból fel akarják használni az álláskeresők adatait, az általuk elküldött pályázati anyagot. Akkor le is írtam hogy a különböző furcsa freemailes, citromailes, gmailes e-mail címekre sosem szabad elküldeni az önéletrajzot.
Annyira egy cégnek sem állhat érdekében titkolnia a kilétét, hogy ne tegyen ki semmiféle információt magáról. Legalább egy kapcsolattartó, telefonszám vagy bármi ha van, abba érdemes kapaszkodni és fel kell hívni. Ne hogy belefussunk 100. alkalommal is a zepterbe és hasonló kamu hirdetésekbe.
Ahol meg nincs semmi infó, csak a szép ígéretek, hogy sok száz ezret lehet keresni, vagy hogy mennyire laza a munkaidő, oda meg végképp el kell felejteni hogy jelentkezzünk. Az ilyenből soha nem lesz pénz!
Egyébként igen, sajnos a profession-on is terjed ez a "divat", de pont ezzel fogja elcseszni a nehezen kivívott elsőbbségét a profession. Mert eddig viszonylag minőségi hirdetések szerepeltek az oldalon, gondolom szűrtek, most viszont ők is már csak a mennyiségre mennek, tekintet nélkül arra, hogy vajon valós hirdetők vannak-e az oldalon. Ezt nagyon sajnálom, mert én is szerettem használni régen ezt az oldalt. De mostanában egyre több az anonim fura hirdetés náluk is.... :/
Azért az sem mellékes milyen mérnök vagy, van-e használható nyelvtudásod, van-e gyakorlatod, dolgoztál-e az egyetem mellett?!
Szóval ebből kiindulni, hogy 60 hely, meg Te mérnök vagy... hát hm... mondjam azt, hogy ki nem tojja le? :D
Milyen területen szeretnél elhelyezkedni?
Mert én pár éve szinte 0 tapasztalattal, diploma nélkül két hónapon át kb. minden másnap jártam interjúkra, volt, hogy naponta többre is és szinte mindenhol a munkaadóval vagy egy-két esetben a közvetítővel interjúztam, de valós, létező pozícióra és végül közvetítő vett fel. A Profession-ön meg pont, hogy nem tapasztatam kamu ajánlatot, jellemzően az apróhirdetési oldalak vannak tele olyasmikkel, de könnyen ki lehet őket szűrni (nincs vállalat, konkrét munkakör, munkavégzés helye meghatározva, idióra az e-mail cím, stb.). A megadott e-mail címre, telefonszámra is érdmes rákeresni, jobb, ha megkíméli magát az ember a felesleges köröktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!