Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Létezik olyan, hogy valaki...

Létezik olyan, hogy valaki több, mint 1 éve nem talál munkát?

Figyelt kérdés
Tesóm most töltötte be a 26-ot és több, mint egy éve nincs munkája. Közgazdász diplomája van, több nyelven beszél, a családnak ezért is érthetetlen és állandó a konfliktus, főleg a szüleink és közte. Még gimis korában voltak nyári munkái, a diploma óta pedig pár hónapos alkalmi munkái (amik nem voltak bejelentettek), letett egy nyelvvizsgát is, de már jó ideje nincs semmi. Ő azt mondja, igenis keres, de nem kapkodnak utána, mert nincs sok tapasztalata. A szüleim nem hisznek neki. Szerintetek tényleg van ilyen, hogy valaki minden igyekezet ellenére ennyi ideig nem talál?
2013. okt. 15. 14:48
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Takarítóit, mosogatást nem keresett, de nem csak közgazdász pozíciókat, hanem titkári állásokat, call centert stb. Tehát nem feltétlenül nagyon jól fizető állásokat, de irodait és nem fizikai munkát.
2013. okt. 15. 15:01
 12/34 anonim ***** válasza:
97%
Igen, így létezik. Ezekre az állásokra sokan jelentkeznek, a munkáltatók válogathatnak. Nyilván azt veszik fel, akinek van már tapasztalata.
2013. okt. 15. 15:02
 13/34 anonim ***** válasza:
68%
Ha az ember a megélhetésért végzettségénél alacsonyabb munkát vállal, az kap némi fizetést és ki tudja várni, hogy alkalmasabb munkát találjon. Akkor lehet lépni tovább.
2013. okt. 15. 15:02
 14/34 anonim ***** válasza:
71%
Igen, létezik. Én miután befejeztem a sulit, rögtön elmentem dolgozni és soha nem vártam a végzettségemnek megfelelő munkára. Dolgoztam ugyanúgy gyárban is, mint ahogy irodán. Szóval ami jött, kb. 10 évig. Most olyan környéken lakunk, ahol nagyon kevés a munkalehetőség, itt meg már két éve nem találok munkát. Elvétve van egy-két lehetőség, de az vagy olyan helyen, hogy bejárni nem tudnék, vagy fizikailag nem bírnám hosszútávon.
2013. okt. 15. 15:10
 15/34 anonim ***** válasza:
76%
Létezik. Ex férjem is hat évig volt munkanélküli tanári diplomával, anyja meggyőzte, hogy csak tanári illetve levéltárosi munkát vállaljon el, mert minden más rangon aluli neki. Végig borozta azt a hat évet mert ugye ő nem kap állást sehol sem, aztán hat év után protekcióval kapott egy segédlevéltárosi munkát napi 4 órában, aztán megfektette az egyik adminisztrátort. Én ekkor léptem ki a kapcsolatból. Ez négy évvel ezelőtt volt, még mindig napi négy órában dolgozik. Azt hiszem hatvanezer a fizetése. A csaj tartja el.
2013. okt. 15. 15:13
 16/34 anonim ***** válasza:
96%
Persze h létezik, én közel 3 évig munkanélküli voltam,ok voltam közmunkán ,meg 5napig dolgoztam,azt kirúgtak! De ezeket leszámítva nem volt munka helyem,most meg 1,5 éve van!Hál istennek!Én azalatt a majdnem 3 év alatt,több ezer önéletrajzot elküldtem,és nekem sem akarták a szüleim elhinni!Sőt párom is majdnem 1,5 évig munkanélküli volt, és most lassan 2 hónapja van munkahelye és (30!! éves),ő anyukája sem akarta elhinni,h mennyi helyre jelentkezett,pedig ő is rengeteg önéletrajzot elküldött!
2013. okt. 15. 15:16
 17/34 anonim ***** válasza:
97%
Olyan is van, hogy túlképzettnek találják és azért nem veszik fel egy állásra. Én speciel 8 hónapig kerestem állást diploma után Budapesten, már majdnem benzikutasnak mentem el protekcióval (mert annak fel se vettek volna közgáz diplomával, ha csak úgy az utcáról jelentkeztem volna). Végül diákmelót vállaltam munkaközvetítő cégen keresztül, abból lett egy rendes és normálisan fizető állásom, mert átvett a cég rendes állományba. Én úgy gondoltam, hogy nem azért diplomáztam és feccöltem 4 évet a suliba, hogy utána olyan munkát végezzek, amihez ez teljesen felesleges. Ezt az anyám tökéletesen megértette, és maximálisan támogatott (majdnem szélütést kapott, mikor előhozakodtam a benzinkutas témával). A szülői támogatás nagyon fontos volt számomra, és anélkül talán egy kínai boltban lennék eladó, amihez szintén nem kell diploma. Most kétszer annyit keresek, mint ő, és ő nagyon büszke rám. Hozzátenném még, hogy nagyon nehéz állást és munkakört váltani, ezért ha olyanba fog, amit csak muszájból vállalt el (szülői nyomásra), akkor simán benne ragadhat! És tapasztalatot sem szerez, ezáltal új és nekivaló állást sem lesz könnyebb találnia később sem, sőt az idő múlásával a használatlan tudást még kevésbé fogják értékelni a lehetséges munkaadók.
2013. okt. 15. 15:18
 18/34 anonim ***** válasza:
93%

Igen létezik. Nekem már több, mint 2 éve nincs munkám. Hiába adom be az önéletrajzomat több helyre, de semmi. 1-2 helyre behívnak interjúra és kész. Nem válogatok, de nehéz, főleg mifelénk keleten.

Sajnos azt tapasztalom, hogy sok helyre munka tapasztalattal vesznek fel embereket, de pályakezdőként így sosem lesz...

2013. okt. 15. 15:22
 19/34 anonim ***** válasza:
79%
Én is diplomás vagyok, mégis készülök kimenni takarítani külföldre, mert az irodai munkából nem élek meg. Hozzáteszem, sok ismerősöm van több(diplomával)mosogatni más országokban is. Mindent lehet, csak akarni kell, ne várja sült galambot.
2013. okt. 15. 15:28
 20/34 anonim ***** válasza:
95%
Szia! Én is (több) diplomás vagyok és csak takarító munkát találok, alulfizetnek, ugráltatnak, de a legrosszabb: gyakran megaláznak. Egy-két olyan emberrel kelett együtt dolgoznom, hogy ne tudd meg... :( Én is készülők külföldre.
2013. okt. 15. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!