Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van igény a fogtechnikusokra?

Van igény a fogtechnikusokra?

Figyelt kérdés

Szeretnék nagyon fogtechnikus lenni, bár még nem tudok a szakmáról semmit, de olvasgattam róla és azt hiszem nagyon élvezném és meg tudnám tanulni, de nem tudom, h van-e rá kereslet!?!

És mennyit keres manapság egy fogtechnikus, állami és magán szférában kb.- re!

2009. okt. 25. 21:02
 1/7 anonim ***** válasza:

Egy statisztika szerint Magyarországon egy emberre évente átlagosan 1 fogkefe és másfél tubus fogkrém jut. Ezzel az aránnyal még egy jó darabig bőven lesz munkájuk a fogtechnikusoknak, úgyhogy sok sikert kívánok a szakmához!

Azt viszont sajnos nem tudom mennyit keresnek.

2009. okt. 25. 21:17
 2/7 anonim ***** válasza:
hát biztos jol mert nagyon drága egy müfog ,ugyhogy hajrá.sok szerencsét hozzá,csak ne add fel
2009. okt. 25. 21:43
 3/7 anonim ***** válasza:
sajnos van... :D
2009. okt. 25. 21:46
 4/7 anonim ***** válasza:
51%
Én azt gondolnám hogy aki fogkefére meg fogkrémre nem költ az fogorvoshoz sem fog elmenni
2009. okt. 26. 09:23
 5/7 A kérdező kommentje:
Ha fáj, akkor úgy is elmennek! :D És ha az én fogorvosomból indulok ki, akk elég sokan járnak fogorvoshoz, mert mindíg teltház van nála, csak nem biztos h mind új fogat akar magának!:S:D
2009. okt. 26. 10:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Van a neten ilyen táblázat, hogy ki mennyit keres, és a fogtechnikusok nem épp jó helyen vannak, viszont megjegyezték, hogy úgy is zsebbe kapnak még, szóval nem reális, ami a táblázatban van. Na erre varrjak gombot. Engem is érdekelne, de a táblázatban van valami 80ezres fizetés, és nekem pénzbe lenne a képzés, hát így nem tudom. :)
2009. okt. 29. 02:40
 7/7 A kérdező kommentje:

Igen láttam én is ilyen táblázatot! A 80 ezer körüli elég irreális, szal tuti nem annyit kapnak, annál jóval többet! Ha ilyen állami féleségű helyen lenne munka, akkor kevesebbet kapnák, mint a magán laborokban! A magánlaborokban 200ezer a minimum, azt hiszem!

Neked egyébként miért lenne fizetős? Második szakma, vagy a korhatár felett vagy?

Egyébként nekem is a második szakma lesz, ha sikerül a mostani vizsga, ami nem valószínű, de bízzunk benne!:) Azt tudom, h nem mindenhol kell fizetni, mert sok sulit nem foglalkoztat az a kis pénz, amit neked fizetni kellene!(bár nem tudom mennyi az az összeg)

Jó lenne megismerkedni olyannal, akit érdekel ez a szakma, vagy gondolkodik rajta, hogy olyan suliba megy, ahol fogtechnikát tanítanak!;)

2009. okt. 29. 16:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!