Van igény a fogtechnikusokra?
Szeretnék nagyon fogtechnikus lenni, bár még nem tudok a szakmáról semmit, de olvasgattam róla és azt hiszem nagyon élvezném és meg tudnám tanulni, de nem tudom, h van-e rá kereslet!?!
És mennyit keres manapság egy fogtechnikus, állami és magán szférában kb.- re!
Egy statisztika szerint Magyarországon egy emberre évente átlagosan 1 fogkefe és másfél tubus fogkrém jut. Ezzel az aránnyal még egy jó darabig bőven lesz munkájuk a fogtechnikusoknak, úgyhogy sok sikert kívánok a szakmához!
Azt viszont sajnos nem tudom mennyit keresnek.
Igen láttam én is ilyen táblázatot! A 80 ezer körüli elég irreális, szal tuti nem annyit kapnak, annál jóval többet! Ha ilyen állami féleségű helyen lenne munka, akkor kevesebbet kapnák, mint a magán laborokban! A magánlaborokban 200ezer a minimum, azt hiszem!
Neked egyébként miért lenne fizetős? Második szakma, vagy a korhatár felett vagy?
Egyébként nekem is a második szakma lesz, ha sikerül a mostani vizsga, ami nem valószínű, de bízzunk benne!:) Azt tudom, h nem mindenhol kell fizetni, mert sok sulit nem foglalkoztat az a kis pénz, amit neked fizetni kellene!(bár nem tudom mennyi az az összeg)
Jó lenne megismerkedni olyannal, akit érdekel ez a szakma, vagy gondolkodik rajta, hogy olyan suliba megy, ahol fogtechnikát tanítanak!;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!