Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy titkoljam el az egyetemi...

Hogy titkoljam el az egyetemi végzettségemet?

Figyelt kérdés

Sajnos nem találok munkát már 4 hónapja, és szeretnék készíteni egy másik önéletrajzot, amibe nem írom bele a közgazdász végzettségemet.

Szerencsére az egyetemen mellett folyamatosan dolgoztam, így arra az időre tudok felmutatni valamit, h mit csináltam (dolgoztam 2 banknál, meg egy biztosító társaságnál). Egyszerűen nem is reagálnak a cégek a pályázataimra, és most megelégeltem. Megpályázok a Tescoba egy árufeltöltői munkát, de ha látják a diplomát, biztos nem vennének fel.

A kérdésem arra irányul, hogy mi van ha már ott dolgozom, és valahogy kiderül az eltitkolt végzettségem. Ennek lenne valami következménye?

Van két nyelvvizsgám, azt is tervezem kivenni, mert nem szerintem nem értenék, hogy nyelvtudással mit akarok itt.

2012. szept. 11. 13:25
 1/10 A kérdező kommentje:
Még ennyit, hogy START kártyára jogosult vagyok, azt igencsak kiemelném, mert hátha alacsonyabb pozíció esetén jobban értékelik.
2012. szept. 11. 13:26
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nincs semmilyen következménye.

2012. szept. 11. 13:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Vedd ki, próbálkozz, de ne csodálkozz, ha úgy se fognak behívni. :-(
2012. szept. 11. 13:53
 4/10 anonim ***** válasza:
48%

Menj ki ember külföldre.Tudsz nyelveket,ha elmész árufeltöltőnek onnan nehezen lépsz tovább,főleg közgazdászként,ne viccelj,itt nálunk a GE-ben most az egyik közgazdász aki már vezető most ment ki Franciaországi részleghez,mondanom sem kell Porschéja van.

Keres egy nagy multi céget és ott próbálkozz,ha mindenáron itthon akarsz.

2012. szept. 11. 15:20
 5/10 A kérdező kommentje:

Nem reg szamiltam osszesen 108 helyre kuldtem oneletrajzot es azota is kuldozgettem mar, de csak 2 allasinterjun voltam mindkettonel eljutottam a 3. forduloig, de nem engem valasztottak.

Kulfold benne van a pakliban, de eloszor ittgon szeretnem megprobalni.

2012. szept. 11. 16:20
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem érdemes letagadni. Írd bele nyugodtan, de mellé tüntesd fel, hogy a képzettségednél alacsonyabb bérért vállalod a munkát.

Sajnos ismerős a helyzet. Úgy képzeld el, hogy egy filléres portás állásra 500 pályázat volt és ebből 60 felsőfokú végzettségű.

Azt leírnád, hogy mikre jelentkeztél eddig?

2012. szept. 11. 16:47
 7/10 A kérdező kommentje:

Mindenféle ügyintézői, adatrögzítői, adminisztrátori, HR-es, bérszámfejtői, pénzügyi-számviteli, kintlévőség kezelői, ügyfélszolgálati, irodavezetői munkára, ami illeszkedig a végzettségemhez. Ami nem igényel diplomát: használtruhaválogató, rengeteg bolti eladó, árufeltöltő, felszolgáló.

Csak attól félek, hogy arra gondolnak egy idő után el kezdenék elégedetlenkedni, ha felvennének és nem végezném jól a munkámat, mondván hogy én diplomás közgazdász vagyok...

2012. szept. 11. 17:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

jelentkezz a következő tanácsadó cégeknél ha TÉNYLEG beszélsz nyelvet és nem csak papírod van róla:

JobsGarden

APT tanácsadó Kft

IT Jobs

Hatalmas multikkal állnak kapcsolatban, akik főként telekommunikációval foglalkoznak. Bölcsészként bármelyiknél kaptam volna állást a nyelv miatt, mind felvett volna, még úgy válogathattam. Sok sikert kívánok!!

2012. szept. 12. 11:28
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem, hogy állásközvetítő céggel miért nem vetted fel még a kapcsolatot!!!!!

Az egy dolog, hogy a fizetésed egy részét leveszik, de nagyon jó munkákat tudnak szerezni, itthon és külföldön is. A nagyobb cégek főleg, csak ilyenekkel intéztetik a munkaerőkeresést!!!

2012. szept. 12. 14:34
 10/10 A kérdező kommentje:
Koszonom a segitseget! Most mar latom h az gond nem tudom a lehetosegeimet. Feltetnel kiprobalom ezt is.
2012. szept. 12. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!