Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldi munkát keresek a...

Külföldi munkát keresek a nyárra, hogyan fogjak neki?

Figyelt kérdés

18 évesek vagyunk mindketten a barátnőmmel, ő németül, én pedig angolul tudok. Anglia, Amerika, Kanada, Németország, Ausztria, Finnország - akárhol! Csak munka legyen.

Szeptemberben Budapestre szeretnénk költözni, együtt, albérletbe, de mivel nagyon drága két személynek (és nincs túl erős anyagi háttér), ezért elhatároztuk, hogy külföldön próbálunk szerencsét néhány hónapig. Félretesszük az ott megkeresett pénzt, hogy elég legyen a pesti albérletre, s együtt tudjunk élni végre. A munka mindegy, ha megbízható a munkaadó és fizet rendesen. Hogyan fogjak neki? Munkaközvetítőhöz érdemes fordulni? Az aupair-ek / babysitterek mennyit keresnek?

Köszönöm előre is a válaszokat!

Üdv,

18/f

2010. nov. 22. 07:53
 1/6 anonim ***** válasza:

az au pair-ek jelkepes összeget keresnek, ök az eltartasert, nyelviskolaert, ilyesmikert dolgoznak. Angliaban nagy szerencsevel ki lehet fogni 100 fontos heti fizetest, de altalaban a csaladok min. egy evre keresnek.

Ennel több fizetesert el lehet menni nannynek, ez az, ami 18 evesen gyakorlatilag lehetetlen, es csak nagyon jo nyelvtudassal lehet. En Nemetorszagban vagyok, 24 eves, felsöfoku nyelvvizsgaval, es meg igy is nagyon necces volt az eletkor miatt, rengeteg tapasztalattal, mellesleg ovonöi diplomaval, es nagyon nehezen talaltam allast.

Vannak csaladok, ahol csak nyarra keresnek, de ott a penz is keresebb. Nemeto.-ban egy au pair atlagosan havi 2-300 eurot kap. Kicst legböl kapottnak tartom ezt az egeszet, ahogy csinalni akarjatok. Szerintem ez nem igy megy, de persze sok szerencsevel meg jol is elsülhet. Miert nem terveztek legalabb egy evre külföldön?

2010. nov. 22. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:

folytatom:

Szoval, miert nem terveztek legalabb egyevre? Nem tudom, milyen elkepzeleseitek vannak a kinti fizetesekröl, de 18 evesen, mondjuk megelölegezek egy közepszintü nyelvtudast, nem fogtok milliokat keresni. Kb minimal berrel kalkulaljatok, amiböl meg meg is kell lenetek, meg haza utazni. Az elsö honapra kell kezdötöke, sehol nem varnak ugy, hogy megelölegeznek egy havi fizetest, ez kettötöknek, akar fel millio ft is lehet, de ha fix munkara jöttök ki, es szerencsetek is van, akkor 200.000 mar eleg lehet kettötöknek.

Felre ne erts, nem akarlak rola lebeszelni, csak szeretnem, ha egy kicsit realaisabban latnatok ezt az egeszet.

2010. nov. 22. 09:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Azért, mert ha egy évre lelépünk, akkor halasztania kell barátnőmnek az egyetemen (mivel júniusban fog érettségizni). Minimum egy fél évet le kell nyomnia, s csak utána halaszthat... Viszont ha 1 évvel később jelentkezik, akkor pedig 2 emelt szintű érettségi meg mindenféle hülyeség lesz kötelező neki - nem úgy kezdte a tanulást, nem fogja 1 év alatt megcsinálni. Ellenünk van minden esküszöm...
2010. nov. 22. 11:46
 4/6 anonim ***** válasza:

nem azt mondtam, hogy nem lehet megprobalni, csak ez igy meg eleg keplekeny. De pl az usa-ba, vagy kanadaba miböl akartok kimenni? Mert oda csak kimenni kb fel millio ft (kettötöknek), amit kint kerestek az elmegy az oda-vissza utra. De, ha meg van annyi penzetek, hogy oda kimenjetek, akkor van arra is, hogy Pestre felköltözzetek.

De miert kene varni fel evet, mire halaszt? Bar en 2005-ben erettsegiztem, de akkor meg ugy volt, hogy halaszthatsz az elsö evben is.

2010. nov. 22. 11:56
 5/6 A kérdező kommentje:
Európai országokban is szívesen dolgoznánk (pl. Németország), ha érdemes lenne fizetésileg! Csak lenne valami biztató dolog... Sajnos eddig nem sok van. Valaki?
2010. nov. 23. 17:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Elsö vagyok. En gyakorlatilag nagyreszt Nemetorszagrol irtam neked, mert itt elek, ezt a helyzetet ismerem. Itt gyakorlatilag 0 az eselye az elkepzeleseteknek, de ne legyen igazam, es legyen szerencsetek :)
2010. nov. 24. 09:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!