Elméletben, ha valaki találna több százmillió forint értékű pénzt, aranyat stb. leadja a rendőrségen és ha 90 napon belül senki se tudná igazolni hogy az övé a pénz akkor aki találta az kapja meg az idő lejárta után?
Igen.
Igaz, nem ekkora összeget, de fogadásból egyszer leadtam talált pénzként 5000 Ft-ot. Ez még a '90-es évek elején volt, amikor a havi fizetésem kevesebb volt mint 20 000 Ft - és az jónak számított!
Picivel több mint egy hónap után kaptam az önkormányzattól egy értesítést, hogy hol és mikor vehetem át a pénzt, mert nem sikerült megállapítani a tulajdonosát.
PTK 129-es paragrafusa szól erről.
Aszongya "azóta megtudtam"... kérdező, akkor mi a búbánatnak linkeltem be Neked egy cikket? abba is benne van, de ezek szerint nem olvastad :-(
De az "azóta megtudtam" alighanem azt jelenti, hogy a másik kérdésednél (mert ezek szerint az is Te voltál) megírtam Neked, hogy nem a rendőrségre, hanem a jegyzőnek kell leadni.
Most ne haragudj, de miért kell 2 kérdést feltenni ugyanarról - hogy 2x írjam le ugyanazt? Hidd el, azért nincs olyan sok időm... csak segíteni járok ide, nem unatkozásból :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!