Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » MLM témában van valakinek...

MLM témában van valakinek pozitív tapasztalata?

Figyelt kérdés
Új beszállóként melyiket, mit válasszak? Mire kell figyelnem stb?

2014. jan. 21. 19:25
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
38%

Ha nem az elején csinálja meg, akkor nem lesz olyan helyzetben, mint "KMD Tamás és Levi" az induláskor.

Gyakorlatilag a "fél ország" alájuk lépett be, az ő általuk behozott rendszerben.

2014. jan. 22. 12:22
 12/66 anonim ***** válasza:
71%

"Elhiszem hogy a hálózatot építeni kell, de ha megnézem az MLM müködését akkor, ha az elején beépítek magam alá profi értékesítöket, akkor ök kitermelik az én pénzemet is, mivel jutalékot kapok azok után is amiket ök értékesítenek. Vagy ezt rosszul látom?"

Ez egy tipikus kezdő tévedés, hogy valaki azt hiszi az elején dolgozik aztán hátradől és nem csinál semmit sem. Ez így nem működik.

Pont ezért mindegy, hogy mikor építi valaki a hálózatot, mert csakis az a lényeg, hogy hány jó hálózatépítőt talál valaki. Az pedig nem azon múlik, hogy mikor kezd el valaki dolgozni. Ha ez igaz lenne, akkor az Amway, a Nuskin, az FLP és a többi több, mint 10 éve a magyar piacon lévő hálózat már rég működésképtelen lenne. Márpedig ezeknél a cégeknél is havi szinten vannak minősültek.

Vannak ilyen mozgó emberkék, akik belépnek valahová dolgoznak pár hónapot vagy még annyit sem aztán egy év múlva már más hálózatban vannak, aztán lehet, hogy vissza kerülnek az előbbi céghez csak más felsővonalhoz.

Ez nem egy olyan piac ami állandó. Egy része az, de egy másik része meg folyamatosan változik. Úgy ahogy az emberek is vásárolnak. Egyik hónapban AXE tusfürdőt vesz valaki a másikban meg Adidast. Persze van aki márkahű és évekig csak egy típust használ. Tehát ugyanez a vásárlókra is igaz és a hálózatépítőkre is.

Ráadásul semmi sem garantálja azt, hogy egy cég meg is marad Magyarországon. Van erre is számtalan példa, hogy jött egy cég aztán kivonult.

Az olyan cégek amik már legalább 10 éve működnek globális szinten azok már elég stabilak. És ha így jön hazánkba az egy jó előjel, de nem garancia arra, hogy maradnak is. Persze be lehet lépni így is és lesznek is. Viszont ha megnézzük a hálózatokat, akkor nagyjából mindenhol ugyanannyi munkával lehet ugyanazt az eredményt elérni.

Az összes hálózatban véges a bónuszfizetések szintje, tehát az nem garancia, hogy találsz pár jó embert akik majd dolgoznak helyetted, mert vannak olyan hálózatok ahol ha te nem teljesítesz, akkor nem kapsz bónuszt vagy csak jóval kevesebbet, mint aki alattad dolgozik.

Tehát ez nem ilyen tündérmese, hogy kevés munka sok pénz. Dolgozom egy kicsit aztán abbahagyom, mert majd dolgoznak a többiek. Megfigyelhető minden hálózatban, hogyha a nagy vezetők leállnak a munkával, mert mondjuk elmennek 2 hónapra nyaralni, akkor ott a teljesítmény is fokozatosan csökken majd egy idő múlva állandósul (ez az idő a hálózatban lévő emberektől függ), de jóval alacsonyabb szinten, mint amikor a vezetők dolgoznak. Sőt az is előfordul, hogy valaki teljesen abba hagyja, mert talál valami más szenvedélyt és a hálózata jelentősen leredukálódik. Ez főleg, akkor fordul elő, ha nincsenek megfelelő vezetők a csapatban.

Tehát sok munka sok pénz, kevés munka kevés pénz és nem működik úgy, hogy fogod magad dolgozol egy kicsit aztán hátradőlsz.

A Bak Norbertre meg ne hallgass, mert láthatóan nem tudja megkülönbözteti a piarmisjátékot az MLM-től. De lelked rajta, hogy kire hallgatsz.

2014. jan. 22. 13:01
 13/66 anonim ***** válasza:
63%

"Gyakorlatilag a "fél ország" alájuk lépett be"

:) Igen, és szerinted a KMD MLM? Mit értékesítettek? És mekkora éves forgalmuk volt? Hagyjuk már a hülyeséget!

Inkább vedd az Amwayt mondjuk. Első évében - húsz éve - gondolom a fél ország benne volt. Most azoknak mind kánaán van? Hát én nem hallom, hogy most a fél ország, akik ugye az elején beléptek, most mind MLM-milliomos lenne. OK, van egy-kettő. És ugyanígy van 1-2, akik 5-10-15 éve kezdték, és ma úgyszintén rohadt sokat keresnek. Hogy van ez? Mégsem függ össze a kereset azzal, hogy mikor kezded?

2014. jan. 22. 13:42
 14/66 anonim válasza:
78%

Egyetértek a 13:01-kor küldött válasszal. Akkor van pénz az MLM-ben, ha tényleg csinálod. Van passzív jövedelem is, de az csak néhány év kemény munka után. Ott buknak el az emberek, amikor bedőlnek olyan hitegetésnek, hogy itt nem kell dolgozni, csak hozz 4 embert és milliomos leszel, ez kamu!

Amíg ezekre a kérdésekre nem tudod a választ egy adott cég esetében, addig semmiféleképp ne lépj be oda!

Fontos megnézni, hogy hány éves múlttal rendelkezik egy cég, hogy változott-e a neve indulása óta, hogy ahhoz, hogy tag lehess mennyit kell fizetni, és hogy a pénzedért kapsz-e cserébe terméket, vagy szolgáltatást, mert ha nem, akkor az piramisjáték.

Milyen a termékek minősége, tudja-e igazolni a cég független intézetek minősítési pecsétjeivel?

Van-e a termékekre visszavásárlási garancia?

A toborozásért nem szabad, hogy járjon pénz, csak az eladás után.

Meg kell nézni, hogy indulása óta megtörtént-e, hogy valakit nem fizettek ki.

Fontos, hogy a cég üzleti terve ne változzon túl gyakran.

Nézd meg, hogy le van-e limitálva a szponzorálási lehetőség, vagy korlátlan mélységben építhető-e az üzlet?

Fontos, hogy legyen jó minőségű oktatás és ehhez reális áron lehessen hozzáférni.

A cég 5-10 terméknél több termékkel legyen jelen a piacon.

A cégnek saját gyártású termékei legyenek, és reális áron, pl. egy havi vitamin akármennyire is jó nem kerülhet 10-15-20 ezer forintba!

Nézd meg, hogy a 4 legismertebb jutalékos rendszer közül melyiket használja a cég, a Network21 szisztéma a tudomásom szerint a legstabilabb, és legkorrektebb hosszútávra és egyébként is több, mint 60 éve működő szisztéma. A bónuszrendszer legyen átlátható a számodra.

A teljesítmény növekedésével egyenes arányban kell, hogy változzon a jutalékod! Az is fontos, hogy múltja legyen a cégnek, és az is hogy ne egy több száz ezer partnerrel rendelkező lerágott csont legyen. Az is fontos, hogy a fizetésedet Forintban kapd, legyen a cégnek cégközpontja, jogilag bejegyzett legyen Magyarországon, és legyen raktára, hogy ne kelljen szenvedni a készlethiánnyal. Az a jó cég, ahol 2-3 napon belül kézbesítik a rendeléseidet. Legyen a cégnek weboldala, melyen megtalálod az információkat, és az már gyanús, ha hetekig, hónapokig fejlesztés alatt áll az oldal.

Nézd meg, hogy mekkora árréssel és milyen forgalomhoz milyen bónuszleosztással dolgozik a cég, ha kell vess össze több céget az árrés és bónuszok tekintetében.

Ha ezeket átnézted, és mindent rendben találtál. Akkor kockázat nélkül adhatod le a voksodat fektetheted bele a pénzedet, az idődet, a kapcsolati tőkédet és saját magad hitelességét. Én ezeket néztem végig, mielőtt kiválasztottam a saját MLM cégem, és 1 éve boldog tagja vagyok. Sok sikert a választáshoz!

2014. jan. 22. 21:12
 15/66 anonim válasza:
19%
Az MLM mind átverés, értem !?
2014. jan. 22. 21:41
 16/66 anonim ***** válasza:
0%

Nos, rég jártam az oldalon...

Igen, nekem volt pozitív tapasztalatom és mindezt bizonyítani is tudom kifizetésekkel (igaz meg kell keressem a másik vinyón, de megtalálható, el nem veszett).

Tehát, én a Dubli nevű céggel és azon belül az Xpresszel csináltam elég jó pénzt.

Az elég jó pénz az nem 10-20 ezer ft és még csak nem is 100 ezer ft.

Itt nyilván bizonygatni senkinek nem fogok, mert nincs értelme és attól senkinek nem lesz se jobb, de nekem sem rosszabb, ha nem bizonygatok.

A tény tény marad.

Nos, igaz a Dubliba óriási összeget kellett fektetni, én az elején olyan 150 ezer körül fektettem be + venni kellett dublizert, amit valakivel megfeleztem, az felesben is +18000ft volt és 2 napig működött, utána lekapcsolták a statisztika részét (mert ez illegális program volt)...

Végül is, a 150 ezres csomagomon (valami 400 valahány euro volt + reg díj) visszakerestem ezt a +18 ezret + még valamennyi pénzt is...

Majd upgradeltem nagyobb csomagra, azon is kerestem, de mivel beszálltam egy másik játékba(ahol kocsitól kezdve mindenre lehetett licitálni), így a bukott 50 ezremet (amit a liciten csináltam) kerestem vissza az xpresszen...

Tehát, lényegében sehol nem álltam, pár ezer plusszal előrébb és óráisi kockáztatással (upgradelve olyan 1000 eurom volt benn kb).

Majd a legnagyobb csomagra (arany) upgradeltem és onnan jött volna a pénzes bánya... :)

Természetesen változtak a játék szabályok (akkor már tudtam olyanokról, aki havi 900 ezret kivettek belőle), én lópikulást sem összességében, de nem is buktam... :)

Játszottam, izgalmas, élvezetes volt, én 1200 euros laptopra is licitáltam, mindent akartam, de csak buktam, buktam, az xpressz pedig visszahozta...

Nos, megváltoztak a szabályok és az arany csomagom, ami majd hozza a pénzt nem ért semmit sem... MErt TLA csomag lett a menő..

Ami 5000 euro körüli összeg volt... VAgy tudom is én már... :)

Nos, én akkor ideges lettem, mert elment pár hetem és sehol nem tartok, igaz jól szórakoztam...

Pár napon belük kaptam egy TLA-s csomagos üzleti ajánlatot... Természetesen ezt az ajánlatot annak köszönhettem, hogy itt tapasztalatokat cseréltünk emberekkel... és valaki küldött egy ajánlatot...

Én elfogadtam, majd kitaláltam valamit, amivel picit meghekkelve lehet pénzt termelni...

Na most, ami az után jött, mikor már minden jól működött (mert az xpressz vagy 2 hétig sz*rakodott, bármit csináltál, bukta lett a vége, de ilyen -20 -50 -100 euro egy csomagon, de sok X -100 euro az....) az valami hihetetlen dolog volt...

Aki akkor ott ült napi 12 órában a gép előtt, nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi 600-700 eurot, vagy még annál is többet csinált! De ez még semmi ahhoz képest, akik hálózatot építettek és kapták a jutalékokat...

Sajnos, csak 1-1,5 hónapig ment ez az egész és vége lett... Azaz ment még egy ideig, de nem érte meg csak legmagasabb szinten, bla-bla... majd már azzal sem és végül megszűnt az xpressz...

Tehát, van, akinek működik....

Tudok olyat, akinek más üzlet jelenleg is működik és mivel benne van (ismerősöm) tud kifizetéseket, webirodát mutatni, tehát nem kamu.

Lehet szidni, hogy nem működik, mert a legtöbb tényleg nem működik... A legtöbben pedig betesznek 100 ezret és várják, hogy holnap milliói legyenek, persze közben elmennek bulizni, stb...

Ez így tényleg nem működik...

Van, amelyik sehogyan sem...

Őszintén szólva, nem is néztem jó ideje az oldalt, de az ismerősöm megkeresett egy ajánlattal, amire azt mondom, hasonló, mint a Dubli volt! Nagyságrendekkel kevesebb befektetést igényel és véleményem szerint nagyságrendekkel több pénzt lehet belőle kivenni.

Azért ne gondolja senki, hogy holnap milliomos lesz!

De heti 150-300 euro kredit (amit pénzzé tehetsz) nagyon gyorsan elérhető. Ismerősöm 2014-ben kezdte és heti több 1000 euro kreditnél tart és kivett belőle nem kevés pénzt.

Annak, amit én a Dubliról írtam, hogy mennyi pénzzel kezdtem, csak a töredékét tette bele!

Ez sem fikció, nem szoktam semmire igent mondani mostanában, de ez az, amire igent kellett megint csak mondani.

Gondolom, most legtöbben hurrogni fognak, hogy ez csak kitaláció, bla-bla-bla... de nem az.

Ha valakit érdekel egy ilyen lehetőség, amivel gyorsan, nagy pénzeket lehet csinálni (akár egyedül is!!!), írjon nekem pü-t és küldök némi infot. A többit csakis pü-ben.

Nem mondom, hogy ezt kell választani, ez a legjobb. Csak azt mondom, én már tudom, milyen gyorsan sok pénzt csinálni... És most újra ez jött el.

Jó éjt mindenkinek és sikeres évet! :)

2014. jan. 24. 00:11
 17/66 hookuszpook ***** válasza:
61%

#16:

Amiről te beszélsz, az nem MLM üzlet. Az játék, szerencsejáték, befektetés vagy bármi lehet, de nem MLM. Ilyenek miatt szidják sokan és gondolják azt, hogy átverés, mert nem tudják pontosan mit jelent, hogyan működik. Az MLM-ben nem egyre nagyobb "csomagokat" kell megvenni, hanem dolgozni kell, úgy lehet többet keresni. Ne téveszd össze a piramisjátékot az üzlettel.

2014. jan. 24. 01:21
 18/66 anonim ***** válasza:
91%

01-22 21:12-es válaszoló írja:

"Nézd meg, hogy a 4 legismertebb jutalékos rendszer közül melyiket használja a cég, a Network21 szisztéma a tudomásom szerint a legstabilabb, és legkorrektebb hosszútávra és egyébként is több, mint 60 éve működő szisztéma."

Bár alapvetően jó dolgokat ír, ezt pontosítanom kell. A Network21 nem 60 éve működő szisztéma, hanem egy felnőttoktatási és vezetőképző rendszer, amit Jim és Nancy Dornan fejlesztettek ki, hogy segítsen az embereknek Amway-üzletük építésében. Itt most belemehetnék, hogy a Network21-nek illetve más Amway-hez vagy egyéb MLM-hez kapcsolódó oktatási rendszereknek milyen előnyei vannak, és az MLM üzletek között a valódi különbséget éppen az oktatás teszi, nem a termékek vagy a kompenzációs terv - de ez hosszű téma lenne. Csak arra akartam kijukadni, hogy a Network21-et 1989-ben alapították, idén lesz 25 éves. Az Amway - mesze a legrégibb MLM cég - meg idén lesz 55. A többi MLM akkor kezdett alakulni, amikor a műlt század 70-es éveiben az Amway megnyerte a klasszikus pert, ami kimondta, hogy legális ez az üzleti modell. A kolléga valamit valamikor félreérthetett, ha 60 éve működő szisztémáról beszél. :)

2014. jan. 25. 01:55
 19/66 anonim ***** válasza:
85%
Bár lehet, hgoy az Amway csak 55 éves lesz, de a cég, ahonnan az amway alapítói ÉS az mlm szisztéma jött, az az 1934-ben alapított california vitamin company. Azt hiszem, ez pedig kb pont 60 éve lehetett... ;)
2014. jan. 25. 08:03
 20/66 anonim ***** válasza:
11%

És azóta sem sikerült akkreditáltatni? :-)))

(bár, gondolom a he"j"esírás nem tárgya képzésnek)

A hozzászólásokból látszik, hogy mlm felhőbe ragadtak jó páran.

SZVSZ. kérdező ne dőlj be a kemény munkával lehet csak felépíteni hálózat szövegnek. Meg mindegy mikor lépsz be dolognak, mert aki már előtted lép be, annak már nehéz lesz elébe kerülnöd. (pláne rálátás és hálózatépítő tapasztalat nélkül) Reálisan és rendszerbe gondolkodj inkább.

Ha van ilyen lehetőséged, akkor ragadd meg, de legyél szerintem két helyről biztosítva. Kérj a nemzetközi partnertől lehetőséget arra, hogy megbízott ügyvezetőként fix összegért irányítsd a hazai értékesítést, úgy ahogy mondtad szervezz be magad alá "profi" üzletkötőket, vagy csábíts át más rendszerekből. Így felettük beregisztrálva, nem csak a passzív jutalékot, hanem fix bérezést is kapsz és nem kell járulékokat fizetned magad után, mint azoknak akik majd alul lesznek és kínlódnak az aktív hálózatépítgetéssel.

Az Amwayben is vannak páran akik jól keresnek, ügynökként és vannak fix bérezésűek is. Miért ne lehetnél mindkettő, pláne úgy hogy Te hozod be a rendszert itthonra.

Ha meg bukik, akkor is volt legalább fix bevételed és biztosítási jogviszonyod is, így a kockázatot le tudod minimalizálni.

2014. jan. 25. 11:39
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!