United P. C. kiadó, tud róla valaki valamit? Tőlük kaptam kiadói szerződést, alá írjam vagy ne?
Figyelt kérdés
Már régóta írogatok, és egy hirtelen ötlettől vezényelve elküldtem nekik az egyik kéziratomat. Tegnap pedig válaszoltak és e-mailben elküldték a szerződést. 10%-ot kapnék eladott példányonként. A szerződés három éve szól. Eléggé bizonytalan vagyok, nem tudom mit csináljak. Mi van ha nem jön be a dolog?2012. aug. 7. 12:29
1/22 anonim válasza:
Nekem ez a kiadó a korábbi Novum Pro/Novum Verlag utódjának tűnik. Én anno tőlük kaptam szerződést - abba azért nem mentem bele, mert lényegében kedvezményes magánkiadásnak tűnt. Megjegyzem, addig ne foglalkozz velük, amíg e-mailben küldözgetnek szerződési ajánlatot. Nekem legalábbis ez a momentum furának tűnik.
Ha kicsit több részletet írsz, én is többet tudok mondani róla, jó esetben :)
2/22 anonim válasza:
Igen, a szóban forgó kiadó, a Novum Verlag vállalat. Nekem is küldtek hónapokkal ezelőtt szerződéseket, de 400-600 ezer forint, mégiscsak hatalmas befektetés, így én sem bólintottam rá a dologra. Ma én is elküldtem a kéziratot, gondolom pár napon belül válaszolnak. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mit jelent náluk az ingyenes kiadás, és mik szerepelnek a szerződésben...
3/22 A kérdező kommentje:
Nem írtam alá a szerződést. Az ingyen kiadás azt jelenti, hogy ők megjelentetik a könyvet, de a reklám anyagot a borítót meg az ilyesmit neked kell ki fizetni. Ezen felül 10% honoráriumot kapsz vagyis 90% az övéké. Abból a 10% is vonnak le. Szóval ezt így nem éri meg.
2012. aug. 9. 11:37
4/22 anonim válasza:
érdeklődnék.most várok én is tőlük választ a kéziratomra.vagy van valakinek más kiadó ötlete?
5/22 spyboot válasza:
mi már ott tartunk hogy megkaptuk a könyvet mint mintapéldányt.elkellett fogadni,jóváhagyni.jött a válasz hogy megjelent, hozzá a nyilatkozat hogy elküldik két partnerüknek bizományiba és ha nem kel el akkor megvásároljuk..na erre még nem válaszoltunk.most bennünk van a kétely ...miért is kerül 4360ft-ba amikor a könyvesboltokban 2-3000ft ért vannak a hasonló könyvek.a kapott linkre kattintva a regény nem szerepel az oldalukon...egyelőre várunk és keresgélünk a neten..úgy mint te..írj ha van fejlemény ...én is írok hasonló esetben...
6/22 spyboot válasza:
a szerződés 4.pontja értelmében mindent ők csinálnak a 90%-os honorárium fejében...még tanulmányozzuk a szerződést és várjuk mikor kerül az eladási listára..megjegyzés mi már néhány hónapja aláírtuk
7/22 anonim válasza:
Én ma küldtem vissza aláírva a szerződést. Fogalmam sincs, hogy jó döntöttem-e. Sok a kétely bennem...
8/22 spyboot válasza:
..amikor jelzik hogy megjelent a könyved küldenek egy nyilatkozatot hogy írd alá....na ezt ne tedd..mi se írtuk alá..a szerződés 4.pontja szerint vállalják a kiadást és az értékesítést..a nyilatkozattal meg a bizományi átvételt vállalnád- na ez lehet tetemes összeg is..egyébként vannak a gyakori kérdésekben meglepő dolgok..keresgess.....légy óvatos..még nincs veszve semmi sem de minden aláírást meg kell gondolnunk...
9/22 spyboot válasza:
még egy megjegyzés..1 hete közölték hogy megjelent a könyv csak éppen sehol sem találjuk..2 napja nem válaszolnak rá hogy hol található.
10/22 anonim válasza:
A magyar könyvterjesztők nem szerződtek le az united kiadóval (ami valóban a novum verlag) mert olyan drágák, hogy arra már nem lehet terjesztői hasznot rátenni, így egyetlen könyvesboltban sem lesznek elérhetők a kiadványaik. Csak interneten lehet rendelni, azt is méregdrágán. Javaslom senki se kössön velük szerződést, mert rosszul jár vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!