Jogos az állításom? (VATERA. HU)
Vásároltam a vaterán. Előrehozott licittel megegyeztünk 2500 Forinton, az eladó felajánlotta a postaköltséget ő fizeti. Másnap a számláján volt a pénz.
1 héttel később írtam neki egy e-mailt hogy feladta e már hogy ne várjam feleslegesen a postást. Nincs válasz. 10 nappal később (tegnap) megkérdeztem hogy még ebben az évezredben megjön a termék amit rendeltem?
Ezen felháborodott és még a postaköltséget követeli, mert hogy neki nem kötelessége kifizetni és addig nem adja fel és a pénzemet sem hajlandó visszautalni mert engem törvény kötelez hogy amit megvettem postaköltséggel együtt kötelességem fizetni (Az hivatalosan 951 Forint lenne postával együtt, nem 2500!!!) Levelezek az ügyfélszolgálattal, mondták hogy nyomatékosan szólítsam fel az illetőt vagy hatósághoz fordulok. Megtettem. Azt a választ kaptam hogy nyugodtan jelentsem fel. HIHETETLEN!
Azonban még egy lépés előtte hogy az átutalási megbízást átküldtem a vaterának és ők is felszólítják. Azonban ha ez sem hatásos jogos lesz a feljelentésem? Nem ezen a 2500 Forinton múlik az életem, de komolyan mondom egyszerűen felháborító! Én ezt nem szándékozom figyelmen kívül hagyni, és sajnos utólag néztem hogy a 160 pozitív értékelés mellett van kb. 20 negatív, tehát nem én vagyok az első áldozata. Jöhetek én ki rosszul a dologból? Mert ha ezek mellett én leszek a rossz, akkor a vatera fiokómat végleg felfüggesztem az biztos.
Én is kérdeztem az ügyfélszolgálatot, állításuk szerint kötelességük nyomozást indítani.
"Tájékoztatjuk, hogy a feljelentést a rendőrség nem utasíthatja el, azt mindenképpen be kell fogadnia. Az 1999. évi LXIX. törvény (Szabs.tv.) 128/A. §-a alapján a tulajdon elleni szabálysértések esetén a rendőrség bírósági eljárást előkészítő eljárás keretében köteles az elkövető kilétét felderíteni, a tényállást tisztázni."
Az eladó letiltotta az e-mail címemet mikor emberi hangnembe írtam neki hogy a döntés joga az övé hogy hogyan záruljon le az aukció.
Azt hiszem ennyi pont elég lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!