Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A paypal fizetés mi is tulajdo...

A paypal fizetés mi is tulajdonképpen az ebay-en? Részleteznétek?

Figyelt kérdés
2009. jún. 8. 21:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

A paypal tulajdonképpen egy internetes számla. A második linkben lépésről lépésre megtalálod, hogyan kell regisztrálni.

2009. jún. 8. 22:24
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Az ebay tulajdona a pay-pal rendszer. A használathoz szükséges egy itthoni dombornyomott kártya.Kinézel valamit az ebay-on (regisztráció).Fizetésí mód pay-pal egy lehetőség csak, de erősen ajánlott.Oda is be regisztrálsz,és ott meg adod a dombornyomott kártyád számát.A paypal azonnal levesz, vagy inkább terhel egy MINIMÁLIS pénzt. Ezzel együtt a paypal-tól a bankod kap egy 4 jegyű kódot amit csak neked adnak ki. Ezt a 4 jegyű kódot kell a pay-palon megerősítened vissza-írnod, azaz ellenőrzik hogy te vagy az a személy aki a bankkártyát használja. Ha ok. minden és ha vásárolsz valamit ,akkor az ebay "leütés" után kérdezi hogy Paypal-al fizetsz?és át is visz a paypalra és onnan automatán léptet hogy, akkor le is vehetik a pénzt? Ezt a pénzt ha jól emlékszem akkor tudja levenni a pay-paltól ha te át is vetted az árut,és minden ok- volt. Nagyon szigorúak azzal aki simliskedik,legyen az eladó vagy vevő, nem éri meg játszadozni mert könnyen az interpoolhoz kerülhet a csaló. Állítólag ez a legbiztonságosabb vásárlás az interneten.
2009. jún. 8. 23:14
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Javítás/kimaradt szó/ Ezt a pénzt ha jól emlékszem akkor tudja levenni a PARTNERED pay-paltól ha te át is vetted ....
2009. jún. 8. 23:18
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit kijavítom az előző válaszadót: Nem muszáj dombornyomott kártya, és sima K&H-s 'lapos' Visával regisztráltam be, és nem volt belőle baj. :)
2009. jún. 9. 00:19
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már elég részletesen leírták, hogyan regisztrálj magadnak PayPal accountot és mindent megtudhatsz a linkekre kattintva a rendszerről.

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy nem feltétlenül szükséges hozzá dombornyomott bankkártya, mert manapság már elég sok banknál használható interneten a sima bankkártya is (ezt az adott bank határozza meg).

Biztosan tudom, hogy pl. az OTP Junior kártya használható!

Még azt hozzátenném, hogy azért olyan biztonságos a PayPal a sima bankkártyás vásárláshoz képest, mert a PayPal egy pénz-közvetítő rendszer, vásárláskor senki nem láthatja (a PayPal-on kívül!) a bankszámlaszámodat és PIN-kódodat.

Viszont az EBAY-vásárlásnak megvannak a maga veszélyei és buktatói, akármilyen biztonságos a PayPal, ők sem garantálhatják, hogy megkapod majd vagy AZT kapod meg, amit megvásároltál! (Ha vásároltál már a Vaterán és a teszVesz-en, akkor tudod miről beszélek.)

Ha az eladó átver, még itt Mo-on sem sokat tudsz tenni, de egy külföldi EBAY-en meg aztán még kevesebbet...

2009. jún. 9. 05:02
 6/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a részletes infókat,sokat segített eligazodnom ebben a fizetési módos útvesztőben.
2009. jún. 9. 16:48
 7/14 anonim válasza:
62%

Sokan amint látom itt azt szajkózzák amit beetettek velük..

Akkor én most közlöm a valóságot..

Az ebayen csak paypallal tusz vásárolni és eladni is mivel semmi mást nem fogad el max igen bonyolult és költséges hosszadalmas azonosítási procedúrák után ami nem éri meg (jól ki van találva)

Ha átvernek, senki sem kerül az interpoolhoz de még a rendőrségre sem mivel véd a nemzetközi jog mint állampolgárt!!

Plusz ebayen nem tudsz olyan értékű csalást elkövetni ami miatt rádugranának a kommandósok, párszáz dollár vagy néhány ezer senkit sem érdekel kormánykörökben!!

Ha magánszemély vagy meg főleg nem!! Márpedig az ilyenfajta akció beavatkozásnak minősülne másik ország belügyeibe..

Ha átvernek a paypal vagy az ebay neked zsebből fizeti ki a kártérítést ha kifizeti, de a másik szereplővel SEMMI sem történik!!!

Engem vertek már át és kb a pénzem 70% át kaptam vissza csak az már más tészta hogy ezekután én is átvertem párat (mert akkor dögöljön a szomszéd tehene is!)

Legalább a pénzem visszajött és megtapasztaltam hogy ez az egész vetítés a biztonságos vásárlásról egy hatalmas KAMU!!!

Úgy vásárolj neten nemzetközibe magánszemélytől vagy aukciós oldalon hogy tudatában legyél annak hogy pusztán a másik fél jóindulatán múlik az hogy jól jössz e ki a dologból vagy sem de semmiféle jogi vagy egyéb garancia NINCS a dologra..

Plusz Paypal előszeretettel szereti befagyasztani a számláit rajta a pénzeddel meg mindenféle valós indok nélkül pusztán biztonsági mondvacsinált protokolokra hivatkozva letiltani a kártyaszámod stb.

Ha kapcsolatba is lépsz velük max az alma héját karcolgatod és eljutsz egy oylan személyig aki semmire sincs felhatalmazva semmiben nem tud igazából segíteni csak meghallgat és sajnálkozik a történeteden mindezt a TE IDŐT ÉS PÉNZEDBŐL..

Aki szerint ez egy szkeptikus hozzáállás az nézzen körbe a youtube-on hogy hányan örjöngenek a bebukott lóvéjuk miatt.

Röviden ennyi...

2010. febr. 15. 10:28
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Hasznos.
2010. febr. 16. 23:03
 9/14 anonim válasza:
70%
Engem is vertek már át az ebay-en ez szemét ferde szemű, és semmit sem tudtam csinálni.
2010. márc. 19. 12:12
 10/14 anonim válasza:
54%
az ebayen eladófüggő hogy mit fogad el én már sokmndent vettem és mindig utaltam rendesen a bankomból. nem paypaloztam
2010. nov. 11. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!