Mit kéne csinálnom ha lejárt az ideiglenes diákom és nem akarok egész jegyet venni?
"hiszen jogviszonyban állok az intézménnyel és így jogosult vagyok a kedvezményre."
Nem. Nem az intézményi jogviszony alapján vagy jogosult a kedvezményre, hanem az érvényes diákigazolvány alapján. Így nincs mese, más kedvezményt kell keresned, vagy egész jegyet kell venned a visszaútra.
Néhány tévedést hadd javítsak. Először is nem tanulói,hanem hallgatói jogviszonyod van. Másrészt ilyen esetben előre kell új ideiglenes diákot igényelni. Az ideiglenes diák a kártyácska nélkül érvénytelen, rá is van írva, szóval ne kísérletezz vele, mert drága mulatság lesz.
Az nem tudom, miért érthetetlen, hogy diákigazolványra jár a kedvezmény, szerintem ez pont egy értelmes dolog, mert nem lehet azzal szórakozni, hogy most van nálad egy iskolalátogatási vagy index vagy akármi. Nem, ha van diákod, akkor jár a kedvezmény, tiszta helyzet.
Jogosult vagy viszont hétvégén 33%-os kedvezménnyel utazni, ha nem múltál még el 26 éves. Nézz utána, pontosan mikor lehet igénybe venni és utazz azzal.
És a jövőre tipp: legközelebb az ilyen határidőket írd be emlékeztetőbe a telefonodba mondjuk egy héttel előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!