Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit kéne csinálnom ha lejárt...

Edward Cullen ® kérdése:

Mit kéne csinálnom ha lejárt az ideiglenes diákom és nem akarok egész jegyet venni?

Figyelt kérdés
Egyetemista vagyok és lejárt az ideiglenes diákigazolványom most December 25 -én. Még előtte jöttem haza 350km -re lakom az egyetemtől. Még a felvételi eljárásnál igényeltem diákigazolványt, természetesen határidőben be is fizettem a csekket , de még mindig nem jött meg.Volt olyan aki most év elején igényelte és annak már megjött. Mit tudok ilyen esetbe csinálni, nem szeretnék egész jegyet venni hiszen jogviszonyban állok az intézménnyel és így jogosult vagyok a kedvezményre. Még ha tudnék iskolalátogatásit szerezni akkor sem fogadják el. A kalauzok mostanában direkt a lejárt diákokra utaznak. Mit tehetnék?
2011. dec. 26. 12:20
1 2
 1/19 tetro ***** válasza:
semmit. meg kellett volna hosszabbíttatnod az ideiglenest a szünet előtt.
2011. dec. 26. 13:43
 2/19 anonim ***** válasza:
43%

"hiszen jogviszonyban állok az intézménnyel és így jogosult vagyok a kedvezményre."

Nem. Nem az intézményi jogviszony alapján vagy jogosult a kedvezményre, hanem az érvényes diákigazolvány alapján. Így nincs mese, más kedvezményt kell keresned, vagy egész jegyet kell venned a visszaútra.

2011. dec. 26. 14:55
 3/19 A kérdező kommentje:
de nem igaz ,h a XXI. században nincs erre valami megoldás. Vizsgaidőszakom van 1000 meg 1000 dolgom. Csak gyorsan megnéztem ,h érvényes e még szünet előtt. Sajnos nem tudtam akkor még ,hogy mikor jövök haza. Most nehogy már ezért kelljen egészet vennem. Kéne lennie valami ideiglenes igazolásnak ami csak 1 napig érvényes vagy valami. Hát könyörgöm tanulói jogviszonyom van. Fizettem a diákigazolványért. Csak itt csesznek dolgozni és nem küldték ki. Miért ilyen eszetlen a társadalom. Ha egyszer tudom bizonyítani ,hogy jogviszonyom van mondjuk iskolalátogatásival, miért nem fogadják el? Mért kell ilyen eszetlenül a merev szabályokhoz ragaszkodni a logika és a tények ellenére? Minden ilyen jelentéktelen dolognak nagy jelentőséget biztosítanak. De amikor a bűnöző politikusokat kéne elszámoltatni, arra mindenki sz**ik nagy ívből. Nagyszerű ország ez. Az a lényeg ,h ellehetetlenítsék a tisztességes állampolgárokat.
2011. dec. 26. 14:58
 4/19 A kérdező kommentje:
"Nem az intézményi jogviszony alapján vagy jogosult a kedvezményre, hanem az érvényes diákigazolvány alapján." Ez csak játék a fogalmakkal. Nem azért kapom a kedvezményes jegyet mert diák vagyok? Ez csak egy csavarás a dolgon. "ha esetleg nem lenne diákod v nem érvényes" -akk mindenképpen hasznot húzzanak belőled. Ez szemétség.
2011. dec. 26. 15:00
 5/19 A kérdező kommentje:
bevétel növelés... erről szól az egész.
2011. dec. 26. 15:02
 6/19 tetro ***** válasza:
mivel tudod bizonyítani a jogviszonyod? van nálad két hétnél nem öregebb iskolalátogatási igazolás?
2011. dec. 26. 15:36
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem. De amint kinyit a TO, szólhatok a csoporttársamnak ,hogy kérjen nekem egyet és küldje el postán elsőbbségivel. Ekkor már tudom igazolni. :)
2011. dec. 26. 15:48
 8/19 tetro ***** válasza:
igen, de sajnos azt sem fogják elfogadni. csak a diákot. ám de! szerintem az ideiglenes diákhoz lévő kis papírt nem vagy köteles magadnál hordani. ergo van nálad egy diák ami egész fél évben érvényes, a papírt meg ne mutasd meg és kész
2011. dec. 26. 18:14
 9/19 anonim ***** válasza:

Néhány tévedést hadd javítsak. Először is nem tanulói,hanem hallgatói jogviszonyod van. Másrészt ilyen esetben előre kell új ideiglenes diákot igényelni. Az ideiglenes diák a kártyácska nélkül érvénytelen, rá is van írva, szóval ne kísérletezz vele, mert drága mulatság lesz.

Az nem tudom, miért érthetetlen, hogy diákigazolványra jár a kedvezmény, szerintem ez pont egy értelmes dolog, mert nem lehet azzal szórakozni, hogy most van nálad egy iskolalátogatási vagy index vagy akármi. Nem, ha van diákod, akkor jár a kedvezmény, tiszta helyzet.

Jogosult vagy viszont hétvégén 33%-os kedvezménnyel utazni, ha nem múltál még el 26 éves. Nézz utána, pontosan mikor lehet igénybe venni és utazz azzal.

És a jövőre tipp: legközelebb az ilyen határidőket írd be emlékeztetőbe a telefonodba mondjuk egy héttel előtte.

2011. dec. 26. 18:28
 10/19 A kérdező kommentje:
sajna rá van írva ,h csak a papírral érvényes :( Lehet megkérdezem csop társam ,h nem e tudna esetleg egy ideiglenest kérni nekem. és elküldené.
2011. dec. 26. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!