Szerintetek mi lesz a magyar eurón?
Szerintem:
1 cent - Gömböc
2 cent - Rubik-kocka
5 cent - Puli
10 cent - Árpád fejedelem
20 cent - Mátyás király
50 cent - Szent István
1 euro - Lánchíd
2 euro - Parlament
:D
Én az egy centesre a kisfröccsöt tenném. :)
Szerintem az uralkodók a forinthoz hasonlóan maradnak papírpénzeken, a fémeken inkább valamilyen Magyarországhoz köthető jelkép vagy népi motívum lesz, pl. németeknél sas van az egyesen.
Egyébként ez a kérdés még várhat simán 10 évet. :P
Orbán Viktor karrierfejlődéséből fognak nyomatokat csinálni.
Mire itt Euró lesz addigra a 2 Euróson bölcs királyunk I. Orbán Viktor arcképe lesz látható a Szent Koronával a fején.
Híd alatt brunyáló devizahiteles.
Nekünk külön lesz 3.60 eurós is, azon meg egy pufajkás kenyér.
19:54-nek!
Igen is, lesz, csak sajnos 2020-ban! :(
20:00!
Én is ilyen Mo.-hoz ködődő jelképekre gondoltam, de a többiek viccet csinálnak belőle. Amúgy meg a bankjegyek minden országban változatlanok, csak az érmék fejoldala különbözik.
Ja, és ha példát akartok írni, akkor elég csak az ország neve és a névérték, mert érmegyűjtő is vagyok, és az összes ország euroérméit ismerem.
20:41 és 07:40!
Ti mennyire ismeritek az euróérméket? Mert egy ország sem tenne rá hasonló mintát. Csak történelmi személyeket, vagy uralkodókat, esetleg szenteket. De ilyet nem. Kapásból meg tudnátok mondani, hogy ki van pl. a San Marino-i 20 centen? Ha nem, akkor megmondom. Szent Marinus. Ez csak egy példa.
És nem akarok vitatkozni, ne sértődjetek meg, a témát lezártam. És senki ne viccelődjön a kérdésemmel, mert ez a kérdés nagyon fontos is lehet még később.
Tehát senkit nem akarok megbántani, senki ne vegye zokon, én csak ötleteket várok és ennyi. Csak akkor írjon valaki, ha úgy gondolja, hogy egy nagyon jó ötlete van. Köszönöm.
Majd még később megírom, hogy ki, vagy mi lett volna nálam a többi jelölt a különböző érméknél.
Egyrészt azzal viccelődök, amivel akarok, másrészt meg ha fontos is lesz, azt valszleg nem te fogod eldönteni, ha lesz is egyszer magyar euró. Mert már lassan 10 éve vagyunk úgy, hogy folyamatosan 10 évre vagyunk a bevezetésétől, megjegyzem jobb is, mert ha benne lennénk, durvább lenne itt a helyzet, mint Görögországban (=még kevesebb eszközünk lenne a monetáris politika irányítására).
Mellesleg van egy tippem, hogy azért tetted fel ezt a kérdést, mert láttad azokat a fantáziaképeket, amiket 2002 körül rajzolt valami festő. Azokon volt puli, rubikkocka, meg Szent István pecsétje.
Jól néznek ki, nem mondom, de a kis magyar társadalmi valóságot inkább azok tükröznék, amiket én írtam...
Kérdző:
Mire itt ajró lesz addigra újkori első királyunkat (I. Orbán Viktor őfelségét) szentté is avatják! Ő lesz I. Szent Orbán király!
És mint tudjuk egy királyságban mindig a király képe van az aktuális használatban lévő pénzen!
Tényleg, a közös papírokon nincs ország szerinti minta.. Ezt jól elnéztem.
Egyébként régebben (még gimis korunkban, akkor volt új dolog az euró) írtunk egy listát mivel jellemezhetnénk az országot, az csupa köznapi dolog volt: kisfröccs, Ikarus, Rubik-kocka stb.
Mondjuk sokszor hallottam olyan véleményt, hogy mindig csak harcias uralkodók/hősök szerepelnek a pénzeken, szóval nem lennék meglepve, ha pl. Bartók újra rákerülne valamelyik címletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!