Igaz az, hogy 4 órás munka és gyes mellett kaphatok munkanélkülit? Ezt csak hallottam.
munkanélkülit csak egy esetben kaphatsz,ha nincs semmiféle munkaviszonyod.(se rendes,se megbízásos,se alkalmi).gyes mellett sem.
alkalmi munkavállalás mellett lehet csak segélyt kapni,de azokra a napokra,amikor dolgozol nem kapsz segélyt,csak azokra amikor nem dolgozol.
sokan csinálják,hogy más nevére íratják a melójukat,közben saját jogon felveszik a munkanélkülit. a gyes ebben az esetben viszont elég kizáró ok. ha majd lejár a gyesed próbáld meg az előbbit.
viszont a segélyt nem a minimálbér után fogod kapni,hanem a 4 órás állás miatt csak a minimálbér feléig,vagy a fizetésed után,ha az magasabb összegre jön ki.
03-15 15:55 -nek.
Annak nincs értelme,hogy feketén vagy bejelentve. Vagy be van jelentve,vagy feketén dolgozik ergo nincs bejelentve.
Kérdezőnek: Ezt találtam kiskapunak a problémádra.
"
Férj gyesre ment. Átvette tőlem. Közben 8 órát dolgozik.
Ha táppénz kell neki, simán kap, akár gyermekápolást is.
A Gyest a gyerekek után, a táppénzt a munkája után kapja. Tehát bárki, bármi mondd, jár!!!!
Én pedig munkanélkülire jöttem.
Így a Gyes is megmaradt és a munkanélküli is.
De ez nyilván attól is függ, hogy mikor mennyit dolgoztál, stb…
De, ha leírod pontosan e-mailben a részleteket, talán a munkanélkülire választ tudok adni (hogy egyáltalán ez jár -e)
"
Sőt: Itt is volt már kérdés ebben a témakörben.
http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!