Sajnálom :( Nekem sincs munkám, igaz szerencsére hitelem se a diákon kívül, így még valahogy el tudok lenni egyelőre. De így is máról holnapra élek.
Igen, egyrészt azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik felvettek ilyet, hogy látnak-e valami kiutat, mert hát nagyon sokaknak már eddig se ment, most meg még ez. Sajnos a tiéd nem valami biztató :/
Illetve véleményeket, hogy a magyar állam fog-e valamit lépni ezügyben?
Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a CIB és az ERSTE banknak, hogy 1-2 hiba miatt elutasították a hitelünket.
Akkor olyan mérgesek voltunk, hogy a méreg megevett. Most hálás vagyok nekik. Bosszúból kötöttünk akkor Fundamentát és azóta már el is költöttük lakásfelújításra a pénzt.
Azt nem lehet megoldani, hogy átmenj forintra? pl.: hosszabb futamidő a jelenleginél, így alacsonyabb törlesztő részlet lehet a megoldás. Később, ha anyagilag rendezted a sorsod, akkor újra átgondolod.
A forintoa legalább stabil a tiedhez képest. ( Nekem ez utóbbi van kb. 10 éve. ) A törlesztő részlet szinte nem változik. Havi 20e körül mozog.
Mi 4 éve vettük fel a hitelt, akkor 30000 Ft volt a törlesztőnk, most pedig 45 000 Ft. amint lesz rá lehetőség, azonnal forintra fogom váltani, nagyobbat már nem bukhatunk, mintha maradna a deviza hitel.
Azért köszönöm az otp-nek, mert amikor a hitelt vettük fel(használt lakásra) megkérdeztem, hogy forintban milyen lenne a törlesztőnk, és a banki dolgozók röhögtek, hogy miért akarnék én használtra forintosat.
Igaz, még most is jóval alatta fizetjük a törlesztőt, mintha forintos lenne, (akkor még nem volt állami támogatás szinte semmi a használt lakásra) ha lett volna új lakást venni, akkor ott tuti forintosat vettem volna fel.
Ameddig ég bírjuk rendesen fizé
Utolsó vagyok.
Tehát ameddig még bírjuk rendesen fizetjük, addig mást nem tudunk tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!