Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Most tényleg végük van a...

Most tényleg végük van a frankhiteleseknek?

Figyelt kérdés
[link]
2010. jún. 19. 11:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia,én is svájci franban vettem fel a lakáshitelemet,az elején 19 ezer Ft volt,ma már 45-nél tartok, az összes többi hitelemet nem tudom fizetni-végem van....nagyon el vagyok keseredve-sokszor már arra gondolok,hogy nem így kéne telnie a fiatalságomnak-teljesen kilátástalan lett minden-jó állásom volt-elvesztettem-kész vagyok....-ráment az egészségem is-34 éves vagyok és nő...
2010. jún. 19. 11:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az attól függ mire vették fel és mekkora volt a törlesztő. Lesz egy második bedőlési hullám, az biztos. Szerintem, még most kellene sokaknak megszabadulni az ingatlanoktól, amelyik esélyes a bedőlésre, mert utána, még több lesz rajta a teher.
2010. jún. 19. 11:53
 3/13 A kérdező kommentje:

Sajnálom :( Nekem sincs munkám, igaz szerencsére hitelem se a diákon kívül, így még valahogy el tudok lenni egyelőre. De így is máról holnapra élek.

Igen, egyrészt azoknak a véleményére vagyok kíváncsi, akik felvettek ilyet, hogy látnak-e valami kiutat, mert hát nagyon sokaknak már eddig se ment, most meg még ez. Sajnos a tiéd nem valami biztató :/

Illetve véleményeket, hogy a magyar állam fog-e valamit lépni ezügyben?

2010. jún. 19. 11:58
 4/13 A kérdező kommentje:
Második: és hitelátváltást érdemes csinálniuk szerinted?
2010. jún. 19. 12:00
 5/13 anonim ***** válasza:

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a CIB és az ERSTE banknak, hogy 1-2 hiba miatt elutasították a hitelünket.

Akkor olyan mérgesek voltunk, hogy a méreg megevett. Most hálás vagyok nekik. Bosszúból kötöttünk akkor Fundamentát és azóta már el is költöttük lakásfelújításra a pénzt.

2010. jún. 19. 12:25
 6/13 anonim ***** válasza:

Azt nem lehet megoldani, hogy átmenj forintra? pl.: hosszabb futamidő a jelenleginél, így alacsonyabb törlesztő részlet lehet a megoldás. Később, ha anyagilag rendezted a sorsod, akkor újra átgondolod.

A forintoa legalább stabil a tiedhez képest. ( Nekem ez utóbbi van kb. 10 éve. ) A törlesztő részlet szinte nem változik. Havi 20e körül mozog.

2010. jún. 19. 12:28
 7/13 anonim ***** válasza:

Mi 4 éve vettük fel a hitelt, akkor 30000 Ft volt a törlesztőnk, most pedig 45 000 Ft. amint lesz rá lehetőség, azonnal forintra fogom váltani, nagyobbat már nem bukhatunk, mintha maradna a deviza hitel.

Azért köszönöm az otp-nek, mert amikor a hitelt vettük fel(használt lakásra) megkérdeztem, hogy forintban milyen lenne a törlesztőnk, és a banki dolgozók röhögtek, hogy miért akarnék én használtra forintosat.

Igaz, még most is jóval alatta fizetjük a törlesztőt, mintha forintos lenne, (akkor még nem volt állami támogatás szinte semmi a használt lakásra) ha lett volna új lakást venni, akkor ott tuti forintosat vettem volna fel.

Ameddig ég bírjuk rendesen fizé

2010. jún. 19. 12:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Tehát ameddig még bírjuk rendesen fizetjük, addig mást nem tudunk tenni.

2010. jún. 19. 13:01
 9/13 anonim ***** válasza:
21%
Nekünk is frankhitelünk van. Először 56ezer Ft volt a törlesztő, mára 110-nél járunk. Viszont, ez még emelkedni fog. Gazdasági elemzők szerint olyan 230-240 Ft-nál fog megállni a frank árfolyama. Szóval még van hova emelkednie az árfolyamnak és fog is. Nekünk nincs gondunk a hitel fizetésével, mert számítottunk az emelkedésre. A 140 Ft-os árfolyam mélypont volt még a válságot megelőző évek viszonylatában is. Tudtuk, hogy emelkedni fog. Mondjuk én arra számítottam, hogy 160 körül megáll majd, nem így lett. Mindenesetre éppen ezért vettem fel úgy hitelt, hogy a jövedelmünknek csak a 20%-a a törlesztő. Így nincs gondom most sem a fizetésével. Nem mondom, hogy nem tudnám másra költeni azt a pénzt, amivel emelkedett a törlesztő, de még ha 250-ig el is megy az árfolyam, akkor se kerülünk az utcára. Ezt nem is engedhetnénk meg magunknak, mivel pici gyerekünk van.
2010. jún. 19. 18:00
 10/13 anonim ***** válasza:
69%
utolsó:te multimilliomos....-szájjal legfeljebb...no comment...
2010. jún. 20. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!