Olyan állampapírt, aminek 5-6% a hozama, hol lehet venni?
A magyar államkincstárban. www.allampapir.hu, itt találsz elég elérhetőséget.
A Prémium Magyar Állampapír kell neked, 3 vagy 5 évre lehet választani, mindkettő 5.2%-ot ad.
Folyamatosan kell figyelni a MÁK ajánlatait, hiszen bármikor bocsájthatnak ki új papírt.
Nekem is van, bár én annó 9,5 %-os kamatra vettem.
4:
De a hátralévő időre is 5,2%-ot ad évesítve. Csak ha a felénél veszed (fél év után), akkor csak 2,6% jár, de az meg csak fél évre. Tehát évesítve most is 5,2% a kamata, ami nagyon jó. Ha a jövő áprilisi infláció is meglesz 2% körül, akkor pedig továbbra is remek.
Sőt, hogy ne csak ostoba módon a jelent és a közeljövőt nézzem, szerintem 5 éves befektetésnek remek a 2018/I állampapír, TBSZ számlára kérve. Többet fog hozni, mint bármilyen bankbetéti konstrukció a következő 5 évben.
Köszönöm, tehát a MÁK-nál kell venni. Csak úgy besétálok, és vásárolok?
És ki a bús fene pontozza le azokat, akik értelmesen válaszolnak???
Pontozzon csak le nyugodtan, engem aztán nem izgat... :)
Igen, bemész, keresd MÁKon belül az Állampénztári Irodákat, ott van értékpapírforgalmazás. Tépsz hívószámot, majd tájékoztatnak a lehetőségekről. A pénzt vagy utalod, vagy helyben befizeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!