Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Banki ügyek, kamat, hitel » Félnem kell a Creditforte...

Félnem kell a Creditforte Kft. -től? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Ma küldött nekem levelet a CreditForte, hogy én tartozok a Vaterát működtető Allegroup Kft.-nek. Na vájjá eddig oké.... 420Ftért sírnak + még fizessek 3800Ftos adminisztrációs díjat? ráadásul még fenyegetőznek hogy perelni fognak, sőt a levelet csak simán bedobták nem is ajánlva jött. Most ilyenkor mi van? Ti jártatok már így a vaterával?

2012. ápr. 24. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:
Fizesd be:( perre viszik, többet buksz.
2012. ápr. 24. 20:58
 2/8 A kérdező kommentje:
Lehet az lesz. Máshol olvasom sokan nem fizették be mert nem indíthatnak eljárást hisz nincs semmiféle szerződés, de ha meg felhalmozódik akkor cink van :S
2012. ápr. 24. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:
81%
Szerződés az, amikor bepipálod és ezzel elismered, hogy elfogadod a Vatera működési és általános szerződési feltételeit...
2012. ápr. 24. 23:27
 4/8 anonim válasza:
44%

Fizesd ki jobban jársz!

Mi is így jártunk, és napról napra dobja rá a nem kis kamatot. Minél hamarabb letudod, ha meg nem fizeted megkapod ajánlottan a perre vivő levelet, s akkor már késő lesz

2012. ápr. 25. 12:14
 5/8 anonim válasza:
24%

Ne higgyj azoknak a válaszoknak, amik a befizetésre buzdítanak. Ezek a követeléskezelő munkatársai, az a dolguk, hogy az interneten keressék a vaterával és a creditfortéval kap1csolatos topikokat és ijesztgessenek. A lényeg, hogy befizess, mert behajtani nem tudnak.

Szerintem párat ők maguk hoznak létre, hogy ha valaki bajban van, beírja a keresőjébe és ezeket a válaszokat találja meg.

Rájössz, hogy kik azok, látszik a szóhasználatukból, ismerik a szakzsargon. Röhejes, amikor megpróbálnak köznapi vagy laza kifejezéseket használni a hivatalos megnevezésekkel együtt...

A tények:

1. Ha nem ajánlva küldik a levelet, nem számít. Ne reagálj rá, tépd szét és dobd a kukába.

2. Az elektronikus levelezésük automatikus, ha törlöd az adataidat a vaterán és a neved helyett kriksz-krakszokat írsz be, akkor ez emailedre - amit nem tudsz törölni, csak a vaterás fiókkal együtt - kriksz-kraksz névre jönnek a levelek tőlük.

3. Megadhatsz hamis postacímet is, akkor nem tudnak levelet küldeni.

4. Nem nő semekkorára a tartozás én fél éve tartozok és 34 Ft (!) kamatot tettek a 3800 "adminisztrációs díjukra". Pont ma kaptam meg...töröltem :)

Felháborító, hogy egyes kamucégek belőlünk próbálnak megélni, semmit sem csinálnak, nem dolgoznak, csak el akarják szedni a pénzünket. A vatera is ilyen, nem beszélve az állítólagos követeléskezelőjéről.

2012. nov. 13. 10:58
 6/8 anonim ***** válasza:
33%

Pontosan.

Eszedbe ne jusson befizetni. A hagyományos levélnek semmilyen joghatása nincs, nem bizonyítható, hogy te azt valaha is láttad. Ugyanez a helyzet a bedobott ajánlott levelekkel, te azt nem írtad alá. Egyedül a tértivevényes ajánlott levél az érdekes, mert 2 sikertelen kézbesítés után olvasottnak minősül.

2012. nov. 20. 23:04
 7/8 A kérdező kommentje:
máig nem fizettem be és kétszer jött levél tavaly. Vatera felől viszont rendeztem a tartozásom.
2013. ápr. 13. 01:37
 8/8 A kérdező kommentje:
Azóta se jött semmi.
2016. aug. 30. 20:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!