Családi pótlék nyilatkozával szeretnék segítséget kérni?
Röviden próbálom összefoglalni:
GYED-en vagyok itthon. A férjem a munkahelyén nyilatkozott a fél családiról. Miután semmilyen nyomtatványt senki nem küldött, magánszorgalomból az APEH oldalon található nyomtatványt elküldtem az OEP-nek (tőlük kapom a GYED-et), hogy letudjam a nyilatkoztatot.
Most visszaküldtek egy ugyanolyan nyomtatványt, mint amit én elküldtem, egy-két furcsasággal kiegészítve. Pl 2 példányt küldtek, hogy az egyiket az én nevemre, a másikat a férjemére kell kitölteni. Minek? A férjem nyilatkozott a munkahelyén, mi köze az OEP-nek külön még ehhez? A másik, ami szemet szúrt, hogy van egy megjegyzés:
"az adóterhet nem viselő járandóság összegének közlése nem kötelező, azonban ha azt a nyilatkozat nem tartalmazza, a munkáltató/kifizető a bevételből levonandó adóelőleget az adótábla legmagasabb kulcsával állapítja meg".
Adabszurdum előfordulhat, hogy valaki nem kap ilyen nyomtatványt az OEP-től (mivel eddig nem küldözgettek, semmilyen információ sehol nem érhető el erről, majd pl a GYED-ből 36%-os adóelőleget vonnak????
Köszi, aranyos vagy, hogy válaszoltál.
Egy megjegyzésem azért van. Most 17-e van!!! Szeptember!!!Aki mondjuk tehát nem kapja meg időben vagy az OEP által küldött levelet, mert a honlapon az van, hogy küldenek mindenkinek, és nem is viszi el hozzá a szél a hírt, hogy mindenképpen nyilatkozni kell, (miután eddig úgy kommunikálta mindenki, hogy pl GYED- jövedelem esetén miután ez meg sem közelíti az 1.9M-es határt, tulajdonképpen csak formalitás), az megszívja, mert az október elején küldött ellátmánya már lehet, hogy más adóval adózik???? Egy kicsit nem kelt későn a tisztelt OEP???
VAgy én vagyok ilyen kukacoskodó? Felháborító!
Köszönöm a válaszodat!
Ja, még egyet hadd kérdezzek. A fent említett kérdésben írtam, hogy elvileg az egyik nyilatkozatot a férjnek kell leadni. Mi a fenének?? Vagy lehet, h a barátnőméknél a férj nevére megy a családi, a barátnőm kapja az OEP-től a GYED-et, ezért kell mindkettőjüknek?
Lassan úgy érzem, az ilyen állam által irányított baromságok kibogozásából meg lehetne élni, ha ezt valaki hivatásszerűen űzné. Nem mint könyvelő, vagy TB ügyinétző, hanem csomó-bontó! :-)))
Előbbi vagyok.
Az kérje a családi pótlékot akinek kevesebb a jövedelme. Mivel hozzáadják a jövedelmedhez és az után kell majd adóznod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!