Számlaadás de hogyan?
Kérjél az adóhivataltól magánszemélyes adószámot. A kapott adószám alapján tudsz venni hivatalosan a nyomtatványboltban számlatömböt, és számlát is tudsz kiállítani bárkinek, aki kéri, a tevékenységedről, és nem kell céget alapítani hozzá még.
Már csak azt nem tudom, hogy ezt a tevékenységet lehet-e adószámos magánszemélyként űzni. Kérdezz rá az adóhivatalnál.
Az előző hozzászóló tanácsát nem ajánlom, gond lehet belőle.
maganszemelyes adoszamot ostermelok kerhetnek,webdesign es ilyesmi nem fer bele.
keress valakit,aki kiszamlazza helyetted es mad elboltolod a szamlakialltoval a dolgot.
Magánszemélyes adószámot nem csak őstermelők kérhetnek.
Egy magánszemély önállóan, saját nevében kétféle módon végezhet gazdasági tevékenységet.
1. Egyéni vállalkozóként
2. Ugynevezett adószámos magánszemélyként.
Egyéni vállalkozásra van külön törvény, hogy mi az a tevékenység, amit mindenféleképpen egyéni vállalkozásban lehet csak végezni.
Az adószámos magánszemélyt jogszabályok nem definiálják, de többnyire olyan személy, aki nem egyéni vállalkozó, de adóköteles bevételszerző tevékenységet végez, ami eseti jellegű, engedélyhez nem kötött, és van biztosítási jogviszonyuk, tehát rendelkeznek valamilyen munkaviszonnyal.
Az ebből származó jövedelme az önálló tevékenységből származó jövedelem adókategóriába sorolandó be. Ide sorolandó be még az egyéni vállalkozás is, a mezőgazdasági őstermelő, a bérbeadók, a könyvvvizsgálói tevékenység, az országgyűlési képviselőség, és az adószámos magánszemély is.
Hogy a szóban forgó tevékenység végezhető-e ilyen formában, arról az adóhatóság tud felvilágosítást adni.
Mivel én nem ismerem a kötelező egyéni vállalkozói tevékenység körét, ezért nem tudom, hogy a fenti tevékenység hova sorolandó.
Meg kell kérdezni az adóhivatalt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!