Hogyan kezdjem el az adóbevallás készítést?
:D Szóval kemény 5 hónapja, ha dolgozok, de már ugye a munkáltató kiküldte a bevalláshoz szükséges papírt.
Idáig jutottam :D a lap tetejére rá van írva egy kód szám, most nekem az alapján kell megkeresnem egy nyomtatvány kitöltő progit? Csak mert ha az alapján keresem meg, akkor azt is kiírja, hogy: a nyomtatványt az adóhatóság részére nem kell benyújtani...
vagy ez csak magának a lapnak a száma?
akkor ez esetben meg honnan kell tudnom, h most nekem melyik kell? :D
1.) Le kell tölteni az általános nyomtatványkitöltő programot..
ÁNYK - AbevJava
2.23.0 2011.03.31.
Korábbi verziók
Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) - keretprogram a Java-alapú nyomtatványokhoz, az AbevJava továbbfejlesztett változata.
Java-alapú programok használata internetkapcsolattal rendelkező számítógépeken
Java-alapú programok használata internetkapcsolattal nem rendelkező számítógépeken
Melyik programváltozatot töltsem le?
Információk az Általános nyomtatványkitöltőhöz (ÁNYK - AbevJava)
Letöltés
2.) Ha megvan a letöltés a következő lépésben magát a nyomtatványt kell letölteni..
JNLP
1053 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez
472930 byte, Verzió: 7.0, 2011.04.06.
[link] /bevallasok/1053.html
3.) Miután a 2. lépés is megtörtént.. meg kell nyitni a nyomtatványt. Először nézze meg a nyomtatvány felső sorában található ikonokat. melyik mit jelent.. Az egeret lassan vigye az ikonra.. kiirja melyik az uj nyomtatvány, mentés, ellenőrzés stb.
4.)Az előlapon a csökkentett adattartalmut bevallás kockát kell jelölni.
A főlapon a személyi adatokat értelemszerüen..
A munkáltatótól kapott igazolásban lévő adatokat be kell irni a A, B és C ürlapok megfelelő sorába...Ha mindez megvan akkor fennt a pipa jelre katt és készit a program egy ellenőrzést, kiirja hogy talált hibát. és melyek azok vagy ha mindent jól csinált hibátlan.
A mentést ne felejtse... ha jó akkor nyomtatás aláirás és postázás.
Azz szép.
Itt egy rakat vacak, és be kellett írnom kemény 2 adatot, mert a maradék másik 2-t magától ugye ki is számolta... :D
de mondjuk még így sikerült elakadnom az 1053as fülön a C-pontban ahol van az a kis táblázat: "MMMMMMÖÖ..." hogy oda nem igazán tiszta nekem mi kell
de mind1 egyenlőre elmentetettem + majd remélhetőleg ügyfélkapuval csinálom szóval még a postáig sem kell elbattyognom... :D
De a segítségetek nélkül nem tudom hol tartanék... :D
Köszönöm.
A C. blokkba a gép beirja azt az ürlapot amit még kitölt pl. EGYSZA az adó 1 %-ot automatikusan beirja.
Ha visszajáró adó van. akkor be kell jelölni hogy a teljes visszaigényelhető összeget visszakéri. Ez esetben a D blokkban a postai utalási cimet be kell irni ami azonos a lakcimmel, vagy bakszámlaszámot is irhat. Ha ez nemleges nem kell jelölni semmit..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!