Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Adózás, könyvelés » Hogyan kezdjem el az adóbevall...

Hogyan kezdjem el az adóbevallás készítést?

Figyelt kérdés

:D Szóval kemény 5 hónapja, ha dolgozok, de már ugye a munkáltató kiküldte a bevalláshoz szükséges papírt.

Idáig jutottam :D a lap tetejére rá van írva egy kód szám, most nekem az alapján kell megkeresnem egy nyomtatvány kitöltő progit? Csak mert ha az alapján keresem meg, akkor azt is kiírja, hogy: a nyomtatványt az adóhatóság részére nem kell benyújtani...

vagy ez csak magának a lapnak a száma?

akkor ez esetben meg honnan kell tudnom, h most nekem melyik kell? :D

2011. ápr. 19. 16:37
 1/5 anonim ***** válasza:

[link]

Az Ányk keretprogramot kell letölteni, majd a 1053-as nyomtatványt.

2011. ápr. 19. 16:40
 2/5 anonim ***** válasza:

1.) Le kell tölteni az általános nyomtatványkitöltő programot..

ÁNYK - AbevJava

2.23.0 2011.03.31.

Korábbi verziók

Általános Nyomtatványkitöltő (ÁNYK) - keretprogram a Java-alapú nyomtatványokhoz, az AbevJava továbbfejlesztett változata.

Java-alapú programok használata internetkapcsolattal rendelkező számítógépeken

Java-alapú programok használata internetkapcsolattal nem rendelkező számítógépeken

Melyik programváltozatot töltsem le?

Információk az Általános nyomtatványkitöltőhöz (ÁNYK - AbevJava)

Letöltés

[link]

2.) Ha megvan a letöltés a következő lépésben magát a nyomtatványt kell letölteni..

JNLP

1053 Java WebStart - kattintson ide a telepítéshez

472930 byte, Verzió: 7.0, 2011.04.06.

[link] /bevallasok/1053.html

3.) Miután a 2. lépés is megtörtént.. meg kell nyitni a nyomtatványt. Először nézze meg a nyomtatvány felső sorában található ikonokat. melyik mit jelent.. Az egeret lassan vigye az ikonra.. kiirja melyik az uj nyomtatvány, mentés, ellenőrzés stb.

4.)Az előlapon a csökkentett adattartalmut bevallás kockát kell jelölni.

A főlapon a személyi adatokat értelemszerüen..

A munkáltatótól kapott igazolásban lévő adatokat be kell irni a A, B és C ürlapok megfelelő sorába...Ha mindez megvan akkor fennt a pipa jelre katt és készit a program egy ellenőrzést, kiirja hogy talált hibát. és melyek azok vagy ha mindent jól csinált hibátlan.

A mentést ne felejtse... ha jó akkor nyomtatás aláirás és postázás.

2011. ápr. 19. 16:48
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, ezt a nyomtatványt kell kitöltened. Az meg már tök egyszerű. Be vannak számozva a sorok. Fogod a papírt, amit kaptál, és átmásolod a nyomtatványba. Pl. ami a papírodon az 1-es sorszám alatt van, azt beírod a nyomtatványnál is az 1. sorba, és így tovább. A gép szépen mindent ki fog számolni. Ezt már csak a végén kinyomtatod, csak ne felejtsd el aláírni, és már mehet is. Az egész nem tart 5 percig, épp most csináltam meg a sajátom. :-) Ja, és az adód 1%-át el ne felejtsd valakinek odaadni!
2011. ápr. 19. 17:11
 4/5 A kérdező kommentje:

Azz szép.

Itt egy rakat vacak, és be kellett írnom kemény 2 adatot, mert a maradék másik 2-t magától ugye ki is számolta... :D

de mondjuk még így sikerült elakadnom az 1053as fülön a C-pontban ahol van az a kis táblázat: "MMMMMMÖÖ..." hogy oda nem igazán tiszta nekem mi kell

de mind1 egyenlőre elmentetettem + majd remélhetőleg ügyfélkapuval csinálom szóval még a postáig sem kell elbattyognom... :D

De a segítségetek nélkül nem tudom hol tartanék... :D

Köszönöm.

2011. ápr. 19. 17:38
 5/5 anonim ***** válasza:

A C. blokkba a gép beirja azt az ürlapot amit még kitölt pl. EGYSZA az adó 1 %-ot automatikusan beirja.

Ha visszajáró adó van. akkor be kell jelölni hogy a teljes visszaigényelhető összeget visszakéri. Ez esetben a D blokkban a postai utalási cimet be kell irni ami azonos a lakcimmel, vagy bakszámlaszámot is irhat. Ha ez nemleges nem kell jelölni semmit..

2011. ápr. 19. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!