Életem első repülése?
Sziasztok!
Szilveszterkor fogok először repülni életemben Kölnből.Szeretném megkérdezni attól, aki már esetleg utazott onnan, hogy könnyen meg lehet találni a saját gépedet?Én ugyanis még soha nem jártam ezen a reptéren, most lesz az első alkalom.Ha lehet, még azt is szeretném tudni, hogy hogy zajlik pl. az ellenőrzés, hol kapjuk meg a beszállókártyát, meg ilyenek.
Természetesen azt tudom, hogy melyik terminálról indul a gép.
Bocsi a sok kérdést, de rettentően izgulok, hogy eltévedek.:)
Minden ki van írva, csak figyelni kell..
Bemégy a terminálba, a tájékoztató táblán megnézed a járatodhoz tartozó ChekIn pult számát.
Sorba állsz, a kisasszony (?) megnézi jegyed, útleveled, papírjaidat, csomagod felveszi, kapsz egy csomagszámcédulát
és egy beszállókártyát.
Mégy a többi ember után (vagy megkérded merre) a biztonsági ellenőrzésre, vannak kinn tájékoztató táblák mit vihetsz át/fel az utaskabinba. (Ezt már előtte nézd meg, rakd be a bőröndbe a tiltottakat).
Atjutottál, nézd meg melyik GATE (kijárat) lesz a tied, mondjuk B8, onnan jutsz majd fel már a gépre, felnézel fejed fölött tájékoztatón látod merre menj.
Ott van az időpont is, amikor meg kell ott jelenned, addig bóklászhatsz, vásárolhatsz.
Jó utat!
A beszállókártyán van GATE szám, és mikortól várható a beszállás, ott van az ülésszám is.
Ha elölről lépsz a gépe, akkor jobbról balra A (ablak), B, C folyosó D, E, F (ablak).
Sorszám a "kalaptartó" peremén.
Olykor, a gyorsabb beszállás érdekében mostanában szeparálnak: először a hátsó sorosokat kérik (25-30), aztán az előtte lévőket 15-25, aztán az elejét.
Már ha B737 vagy Airbus 320-ről beszélünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!