Kezdőoldal » Utazás » Európa » Lehet-e spórolni Londonban...

Lehet-e spórolni Londonban minimábéren?

Figyelt kérdés
Októberben tervezem Londonba utazni és ott munkába állni kezdő angol nyelvtudással. Mennyi pontosan a havi minimálbér? Érdemes kimenni? Lehet spórolni? Mennyi pénzel érdemes nekiindulni?

2012. szept. 10. 20:13
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi idős vagy? Ha elmúltál 21 éves akkor 6.08 GBP/óra

Ha kevesebb vagy mint 21 éves akkor 4,98 GBP/óra.

Ennyi pénzből nem lehet spórolni, mert Londonban drága a megélhetés. Kezdő angol nyelvtudással sem érdemes elindulni hacsak nincs fix munkahelyed.

A te esetedben nem árt ha bőven van pénz nálad, hogy tudj akár 2 hónapig is munkát keresni. Olyan 1500-2000 font kezdő tőke már jól jöhet.

2012. szept. 10. 20:52
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha heti 40 órát dolgozol, akkor 950 font körüli a minimálbér,amit kapsz. Ebből spórolni csak a bevándorlók tudnak. Én már itt élek egy ideje, de a minimálbérből én már nem tudnék kijönni. Több ismerősöm van, aki 150-200 fontokat spórol meg, de ők csak dolgoznak meg alszanak, mindent megvonnak maguktól, a legolcsóbb kajákat eszik, szórakozni nem mennek, és nem metróznak, mert hogy az drága. Így lehet belőle spórolni, de ha emberhez méltóan akarsz élni, akkor kijössz a pénzből, de nem tudsz belőle spórolni.
2012. szept. 10. 21:04
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy lehet belőle spórolni ha csak dolgozol, alszol, és mindenből a legolcsóbbakat veszed. Egy idő után "megöl" majd az unalom.
2012. szept. 11. 04:43
 4/15 Attila79 ***** válasza:
46%
azért nem lehet belőle spórolni,mert magyarok vagyunk.....szégyen.ne higgy nekik!aki akar az minimalberből is tud spórolni.AKI AKAR!KICSIT MAGÁBA KELLENE NÉZNI MÁR MINDENKINEK.ne hagyd hogy eltántoritsanak!angolra kicsit gyurj es gyere ki.
2012. szept. 11. 06:32
 5/15 anonim ***** válasza:
87%
8:32! Tisztességesen, emberhez méltóan akarsz élni, akkor nem lehet belőle spórolni! Megélni igen, de spórolni nem! Vagy te hogyan csinálod? Meséli el, ha annyira okos vagy! De kitalálom: 6-8 idegennek osztozol a lakáson/wc-n/fürdőn, a legrosszabb, legolcsóbb termékeket vásárolod, csak buszt használsz és nem jársz szórakozni sem. Mert tapasztalatom alapján, a minimálbérből csak így lehet spórolni Angliában.
2012. szept. 11. 09:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

09:22-nek van igaza.

Számoljunk egy kicsit. Van 950 fontod/hó. Ebből lejön:

350-400 font single room, és akkor sanszos hogy 6-8 emberrel élsz együtt.

Kaja 150-200 font, és akkor normálisan eszel.

Utazás 120 font (3 zónás bérlet ára kb)

Szórakozás 100 font, és akkor néha elmész meginni pár sört, kávét, beülsz egy moziba, vagy elmész pizzázni.

Telefon, internet (ha nincs benne a lakbérben), ruházkodás, stb alsó hangon is 50-80 font.

Marad kb 50 fontod, ami arra sem elég ha jön valami váratlan kiadás, elromlik a telefon, számítógép, vagy a főbérlő kifizetteti veletek a hűtőt mert valamelyik lakótárs letépte az ajtaját.

Egyébként ha valaki Borsodból menekül ide "mindegy csak el otthonról" jelszóval annak lehet hogy ez a paradicsom, és örül ha havi szinten 50 fontot félretesz, csak hát az az igazság hogy itt egy 14 évesnek több a heti zsebpénze.

2012. szept. 11. 14:26
 7/15 Attila79 ***** válasza:
100%
rossz a hozzaalas,semmi szervezettseg.mi is minimalberrel kezdtunk.eggyutt kerestunk kb 2000 et nejemmel.600~630 volt a szoba rezsitol fuggoen havonta.400 bol kihoztunk mindent ketten,nelkulozes nelkul,csak egy kicsit oda kell figyelni mit veszel meg.es ezalatt nem azt ertem hogy csak a szar minosegut.a kaja sokkal olcsobb mint otthon.es en bicajjal kozlekedek miota kijottem.igen ez egyfajta sporolasi forma.ketto szobas lakasban laktunk,milyenk volt az eggyik szoba.az elejen leirtam a kiadasokat,1000 font megtakaritas egy honapban.bar most mar 2000 et takaritunk meg egy honapban.3 eve kint vagyunk,sajat lakast berelunk.3 szobas,2 szobat kiadunk a 3.ikban mi lakunk,termeszetesen majdnem ingyen,a masik 2 szoba fedez szinte mindent.es egy kicsit jobban is keresunk mar.szerintem ezt barki meg tudna csinalni,csak akarni kell.hiszen azert jovunk ki hogy jol eljuk nem?mar vettunk otthon egy lakast marciusban.lassan megvan a penz a kovetkezore is.ez nem egy sci fi tortenet,hanem a valosag,csak egy kis logika es akarat kell hozza.csak erre mi magyarok keptelenek vagyunk sajnos.kb 5% a kivetel,ennyit tudok mondani a 3 ev tapasztalat alapjan.hat mit ne mondjak hatalmas szegyen.kicsit mindenkinek magaba kellene neznie.varom a reakciokat,hozzaszolasokat.
2012. szept. 12. 05:54
 8/15 anonim ***** válasza:

A bicikli valóban jó spórolási eszköz, csak amikor a munkahelyem 30 pernyi metrózásra van a lakásomtól, akkor valahogy nem szívesen bicikliznék minimum egy órát(főleg nem télen.)

Sok mindent lehet mondani a kajára, de azt, hogy olcsóbb lenne, azt nem. Persze vannak olyan boltok, ahol nagyjából a magyar árakon lehet vásárolni, de tapasztalatom alapján a legolcsóbb, sajátmárkás termékek is drágábbak, mint otthon, amit nyilván nem érzékelünk, mert a fizetés is nagyobb, de azt állítani, hogy olcsóbb, mint otthon, az hülyeség. Az, hogy ti ennyit meg tudtok spórolni, az dícséretes dolog, de sajnos az esetek 99%-ban nem lehet ennyit félretenni. Minden embernek mások az igényei, nekem a normális életvitelhez hozzátartozik hetente 1-2 alkalommal étterem vagy kaja rendelés, emellett szükségem van szellemi kikapcsolódásra is, mint mozi, színház, komédia est, stb. Az autó is az életem része, számomra az is fontos. Aztán szeretek kirándulni, más városokat megismerni, illetve minőségi ételeket fogyasztani. Mindezeket amiket felsoroltam, otthon is igényem volt, ezért idekinn is igényt tartok rá. Nekem ehhez az életszínvonal fenntartásához legalább havi 1250 fontra van szükségem, ezért írtam azt, hogy a minimálbérből én nem tudnék számomra normális életet élni.

2012. szept. 12. 09:55
 9/15 xlacax válasza:
Hát én nem tom ki hogy van vele de én 200 ezer forintal mentem ki de már az első napokban vetem egy 30-ezres telot utaztam ide-oda az egyik lakotársam kisegitettem pénzel hogy haza tudjon jönni,Home offic intéztem lakbért fizettem,minden héten egy kisebb vagyont hagytam a gyógyszertárban,de így is sikerült 3 hónap allt majdnem 500 ezer forintot megsporolnom segéd munkából.(hús pakolás rakodás csomagolás stb..)
2012. szept. 12. 16:37
 10/15 xlacax válasza:
Ja igaz ez Walesben volt.De ott is a kis boltok baszott drágán árultak mindent tesco,asda stb. meg mérföldekre volt.
2012. szept. 12. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!