Lehet-e spórolni Londonban minimábéren?
Mennyi idős vagy? Ha elmúltál 21 éves akkor 6.08 GBP/óra
Ha kevesebb vagy mint 21 éves akkor 4,98 GBP/óra.
Ennyi pénzből nem lehet spórolni, mert Londonban drága a megélhetés. Kezdő angol nyelvtudással sem érdemes elindulni hacsak nincs fix munkahelyed.
A te esetedben nem árt ha bőven van pénz nálad, hogy tudj akár 2 hónapig is munkát keresni. Olyan 1500-2000 font kezdő tőke már jól jöhet.
09:22-nek van igaza.
Számoljunk egy kicsit. Van 950 fontod/hó. Ebből lejön:
350-400 font single room, és akkor sanszos hogy 6-8 emberrel élsz együtt.
Kaja 150-200 font, és akkor normálisan eszel.
Utazás 120 font (3 zónás bérlet ára kb)
Szórakozás 100 font, és akkor néha elmész meginni pár sört, kávét, beülsz egy moziba, vagy elmész pizzázni.
Telefon, internet (ha nincs benne a lakbérben), ruházkodás, stb alsó hangon is 50-80 font.
Marad kb 50 fontod, ami arra sem elég ha jön valami váratlan kiadás, elromlik a telefon, számítógép, vagy a főbérlő kifizetteti veletek a hűtőt mert valamelyik lakótárs letépte az ajtaját.
Egyébként ha valaki Borsodból menekül ide "mindegy csak el otthonról" jelszóval annak lehet hogy ez a paradicsom, és örül ha havi szinten 50 fontot félretesz, csak hát az az igazság hogy itt egy 14 évesnek több a heti zsebpénze.
A bicikli valóban jó spórolási eszköz, csak amikor a munkahelyem 30 pernyi metrózásra van a lakásomtól, akkor valahogy nem szívesen bicikliznék minimum egy órát(főleg nem télen.)
Sok mindent lehet mondani a kajára, de azt, hogy olcsóbb lenne, azt nem. Persze vannak olyan boltok, ahol nagyjából a magyar árakon lehet vásárolni, de tapasztalatom alapján a legolcsóbb, sajátmárkás termékek is drágábbak, mint otthon, amit nyilván nem érzékelünk, mert a fizetés is nagyobb, de azt állítani, hogy olcsóbb, mint otthon, az hülyeség. Az, hogy ti ennyit meg tudtok spórolni, az dícséretes dolog, de sajnos az esetek 99%-ban nem lehet ennyit félretenni. Minden embernek mások az igényei, nekem a normális életvitelhez hozzátartozik hetente 1-2 alkalommal étterem vagy kaja rendelés, emellett szükségem van szellemi kikapcsolódásra is, mint mozi, színház, komédia est, stb. Az autó is az életem része, számomra az is fontos. Aztán szeretek kirándulni, más városokat megismerni, illetve minőségi ételeket fogyasztani. Mindezeket amiket felsoroltam, otthon is igényem volt, ezért idekinn is igényt tartok rá. Nekem ehhez az életszínvonal fenntartásához legalább havi 1250 fontra van szükségem, ezért írtam azt, hogy a minimálbérből én nem tudnék számomra normális életet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!