A buszon elestem és összetört a telefonom. Kártérítés?
Figyelt kérdés
Tegnap egy nagy fékezés közben a helyijáraton elestem, a telefonom képernyője használhatatlan. Kiléptek a buszsofőr elé. Ilyenkor kapok bármilyen kártérítést?2016. szept. 19. 08:01
1/11 anonim válasza:
A busztársaságnál érdeklődj. Általában viszont csak személyi sérülésre van biztosításuk, úgyhogy ne nagyon reménykedj. A következő telefonodra pedig vegyél baleseti és lopásbiztosítást.
2/11 anonim válasza:
Biztos nem jár kártérítés.
Könnyen belátható, hogy a mozgó buszon telefont birizgálni akadályoztat téged a megfelelő kapaszkodásban. Az nem a busztársaság hibája, hogy te információfüggő vagy.
3/11 anonim válasza:
HA van utasbiztosításod, és nem a te hibádból történt a baleset akkor kapni fogsz kártérítést, de csak akkor ha személyi baleset történt. Telefonodra tuti nem fogsz kapni, mert az első amivel elutasítanak, hogy kapaszkodni kellett volna, és nem a telefonodat nyomkodni.
4/11 anonim válasza:
Azért estél el , mert nem kapaszkodtál. Ebből az következik, hogy a te hibád okozta a bajt.
5/11 anonim válasza:
Szerintem te egy másik világban élsz, kérdező.
6/11 anonim válasza:
7/11 anonim válasza:
Ha megtalálod azt aki kilépett a busz elé. Hajrá!
8/11 anonim válasza:
Természetesen járHAT kártérítés a busz elé kilépő személytől. Ilyen esetben mindenképp jegyzőkönyvet kell felvetetni (nem leszel népszerű a buszon) és ugye nem árt tudni, ki volt a tettes. Ezen túlmenően bizonyitanod kell, hogy tényleg volt összefügges a telefondon törése és a fékezés között. (Kapaszkodás közben is tudsz elvileg telefonálni, főleg ha jó az ügyvéded. Vagy elég ha azt mondod, más esett rá. Csak talald meg azt, aki ráesett.)
9/11 A kérdező kommentje:
oké, köszi a válaszokat, igazából csak elméleti kérdés volt, nem történt ilyesmi. De van egy törött telefonom, nagyon drága lenne a javítása, gondoltam bejátszom ezt hátha. :D úgyis olyan sokszor történik ilyesmi gondoltam megkérdezem:D
2016. szept. 20. 12:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!