Indiába vonattal, hogyan?
Kinába és Mongóliába Oroszországból megy közvetlen vonat. Indiába menet ott a Himalája, ezért északról akadályokba ütközne az eljutás. Keletről a diktatórikus Burma (Miammar) fekszik meg a csóró Banglades. Nyugatról meg Pakisztán, akikkel nem túl jó a viszony. Úgyhogy nemzetközi összeköttetésről ne nagyon álmodj! Bár lehet, hogy van, de nem tartom túl valószínűnek.
Nem jártam még arra, csak egy vasútmániás vagyok, ezért részleteket nem tudok mondani.
Megközelítés: Törökországban és Iránban van lehetőség vonatozásra. Na de onnan még kissé messze esik India. Így lehet, hogy busszal és repülővel kell kombinálni.
Nem akarsz inkább Kínába menni egy átszállással? Bp-i indulást feltételezve csak Moszkvában kéne átszállnod.
Szia, itt van egy nagyon jó honlap, ezen le van írva a pontos eljutási lehetőség árakkal, menetrendekkel:
Remélem tudsz angolul, ha nem írj, és a lényeget lefordítom neked magyarra.
Első vok. Akkor azért van vonat, csak sokat kell átszállni. Meg ahogy említettem a zűrös részt. Pakisztán környéke, a weboldal tanúsága szerint. Havi (!) két vonat, de az sem tutibiztos. Tehervonatra kötött "fapados" személykocsikkal, mindenféle komfort nélkül a forró sivatagban.
Szóval tényleg csak hardcore vasútmániásoknak való.
Második vagyok.
Nos igen, valóban nem egyszerű, de a lehetőség adott, ő meg azt kérdezte:)
Aztán majd eldönti, hogy így is akar-e menni.
Na megint második vagyok:
Itt van néhány videó, hogy valami halvány elképzelésed legyen arról, hogy nagyjából milyen az út:
Trans-Asia Express, Isztambul-Teherán:
http://www.youtube.com/watch?v=VEFXmTd_p0c
Zahedan-Quetta vonat:
http://www.youtube.com/watch?v=qfTYSGbTMJk
Quetta-expressz, Quetta-Lahore:
En is akarok, en is akarok...
Szolj es megyek veled. Igaz biztos nem olcso.
Iránban állítólag tavaly elkészült a hiányzó vasúti szakasz Bam és Zahedan között, tehát elvileg el lehet vonatozni Európából Indiába. De a hírek szerint a személyforgalom még nem indult be rajta. Igazi kaland lehet egyébként egy ilyen út, de azt hiszem elég nehéz kivitelezni:
Ugyanakkor Indián belül a vonat a legkényelmesebb közlekedési eszköz, igen jól kiépített vasúthálózaton. Nyolc kocsiosztály van és az európai IC-khez hasonló kényelmes expresszvonatok (Rajdhani, Shatabdi, Jan Shatabdi expresszek) is sok fővonalon közlekednek.
Indiai vonatozás előtt érdemes Angliából megrendelni a Thomas Cook Overseas Timetable menetrend aktuális számát, abban minden fontosabb indiai és ázsiai vonat menetrendje benne van térképekkel együtt.
Többrészes válasz lesz, mert egyben nem engedi feltenni.
Picit későn olvastam a kérdést, ha még aktuális, akkor szeretnék pár kiegészítést. Szoktam néha a fenti útvonalon utazgatni, néhány tapasztalat, mivel eddig inkább csak becslések érkeztek. Mindenek előtt azt kell leszögezni, hogy szárazföldön, tömegközlekedéssel utazni nem azért jó, mert olcsóbb, mint a repülő, hanem azért, mert sokkal többet látsz. + 1 nagyon fontos előfeltétel: kell bőven idődnek lenni. Azon kívül azért anyagilag is megéri, mint a végén majd kiderül, de ehhez meg kell érteni az egész filozófiáját:-)
Szóval, mint minden utazás, a szf.-i is 3 fő költségből adódik össze: 1. vízumdíjak, 2. az utazás tényleges költsége, 3. a létfenntartási kiadások (kaja, szállás, stb.)
Az árkalkulációknál rögtön forintosítva is írom, 1 dollár 170, 1 euró 180 Ft-al számolva.
1. Vízum: a háromból a lkegidegesítőbb, hiszen úgy költesz tízezreket, hogy közben el sem hagyod Bp.-et. Jelen esetben ez a következő: török (2x20 euró), azért kettő, mert oda-vissza, és mivel 1 hónapnál nagyobb idővel jössz vissza, a sima 20 eurós már kifut az érvényességből. 7200 Ft
Iráni tranzit 2x12 000 Ft (24 000), ebből egyet Bp.-n kell kérni, a visszafelére szólót Delhiben, dupla tranzitot nem adnak, viszont a tranzit vízum könnyen szerezhető a sima turistához képest.
Paki: 2x10000 Ft
India 10 000 Ft, mindkettőt Bp.-en
Ez összesen kb. 62 000 Ft, kerekítsük 70 000 Ft-ra az 1. tétel árát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!