Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » A www.idokep.hu-n találtam....

A www.idokep.hu-n találtam. Tényleg olyan nagy a jelentősége?

Figyelt kérdés

Rekorder áramlat

0,2 méter/másodperc az átlagsebessége annak a mélytengeri áramlatnak, amelyet az Antarktisz körüli vizekben fedeztek fel.

Műszaki ember vagyok, és nem értem, ez tényleg olyan nagy ez a sebesség ?(sétálva is gyorsabb vagyok!)

2010. ápr. 29. 07:37
 1/4 anonim ***** válasza:
25%

"Az áramlat másodpercenként több mint 12 millió köbméter hideg, oxigénben gazdag sós vizet szállít..."

műszaki emberként a 12 millió köbméter másodpercenként már mond valamit???

méghogy műszaki...

2010. ápr. 29. 09:25
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

én is kolléga vagyok, nekem is hihetetlennek tűnik.

remélem, hogy jön majd egy hidrológus, hidrosztatikus aki megmondja a frankót.

2010. ápr. 29. 10:51
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Geológus vagyok, és ez tényleg soknak számít. Egyrészt ez egy átlagsebesség. Másrészt a mélytengeri áramlatokat nem úgy kell elképzelni, mint a folyókat. Nem térszintkülönbség okozza a mozgásukat, nincs akkora helyzeti energiájuk, hanem többnyire egymástól nagy távolságra eső hőmérséklet- és sókoncentráció-különbség. Meg egyébként is nagyságrendekkel nagyobb víztömegeket mozgatnak meg, mint a folyók. Úgyhogy lehet, kevésnek tűnik ez a 0,2 m/s (mert ugye az ember a folyókat látja nap, mint nap, ahhoz viszonyít), de ha kiszámolnánk, tuti sokkal nagyobb lenne ezeknek a mélytengeri áramlatoknak az energiája.
2010. ápr. 29. 11:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló!

El tudod képzelni, mi zajlik le egy processzorban, amikor a válaszodat írod?

El tudod képzelni, hogy amikor a félvezetők megjelentek (hogy csöves gépekről ne is beszeljek), Magyarország területén nem fért volna el a számítógéped, ha azokból építették volna meg? Az energiaellátásáról ne is beszeljünk!

Nem kell így lehurrogni az embert! Ha valamihez nem értek, nem szégyellem megkérdezni!

"Csakazértis" műszaki embernek tartom magam! De ehhez nem értek, és ezert kérdeztem meg, hogy a hozzad hasonló többdiplomás bunkó előtt, ha szóba kerül, ne bámuljak, mint borjú az új kapura!

Egyébként, ha olyan okosnak tartod magad, lenne hozzád néhány (orvosi, biológiai, kémiai, fizikai, földrajzi, csillagászati, informatikai stb.) kérdésem, amikre ha válaszolsz, (a kémiai kivételével), minden NOBEL-díj a tied lehet!

Csak azért nem pontozlak le, mert tőlem eddig senki nem kapott 50%-ot vagy haszontalant, és ezután sem fog, inkább nem értékelek!

2010. ápr. 30. 11:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!