Honnan származnak a testek és szervek, amiket bemutattak a Bodies kiállításon?
Nem tudom biztosra megerősíteni, amit írok, de azt olvastam, hogy pl. a Kínában kivégzett emberekkel (akikből van egy pár, magasan vezet Kína a végrehajtott halálos ítéletek számában)szóval az ő testükkel, szerveikkel elég "lazán" bánnak, bocs a lazán szóért, de az a lényeg pl. hogy gazdag, szervátültetésre váró nyugatiaknak simán eladják a szerveiket, akár át is teszik a kivégzés tervezett időpontját úgy, hogy az megfeleljen a szervet kapó kliens számára.
Szóval akárhonnan is, eléggé gáz a dolog. Ha kórházban elhagyatott emberekéi a testek akkor is. Mindenki testének - ha már halott is - joga kellene legyen némi emberi méltósághoz.
Akkor tudnám elfogadni a dolgot, ha minden egyes test mellett ott lenne az elhunyt végrendeletének az a része csatolva, melyben engedélyezi, hogy halála után testét ilyen célokra használják fel.
Máskülönben a dolog hullarablás, akkor is, ha igényesen van megcsinálva, akkor is ha tudományos, oktatási, vagy művészeti célokat szolgál.
Megvan még a hosszában felszeletelt pasi?
Arról azt nyilatkozta egyszer a doki, hogy a barátja volt!
A kiállításon látható preparátumok Kínából származnak.
A Premier Exhibition Inc. nem tudja önállóan, hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a kiállításon bemutatott egyes szervek és testrészek nem kivégzett raboktól származnak. A társaság csak kínai beszállítója, a WHO által is elismert oktatókórház, a Daliani Orvosi Egyetem anatómiai tanszékének vezetője által kiadott nyilatkozatokra támaszkodhat, melyek szerint a preparátumok nem raboktól származnak.
A cég orvosi stábjának tagjai megvizsgálták az összes preparátumot, hogy felfedezhetőek-e rajtuk kínzással vagy kivégzéssel kapcsolatba hozható trauma vagy testi sérülés nyomai, és soha semmi erre utaló jelet nem találtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!