Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Belső-Föld, igaz vagy Fikció?

Belső-Föld, igaz vagy Fikció?

Figyelt kérdés

Nagyon kíváncsi lennék rá,kinek mi a véleménye erről!

Sokat olvastam a témáról és vannak elég hihetetlen és elég hihető írások és beszámolók a témáról!

Hátha van olyan ember aki többet is tud!

2013. szept. 18. 09:25
 11/92 anonim ***** válasza:
96%
Geológus vagyok, de nem fogok magyarázkodni. Ez egy orbitális nagy baromság. Pont.
2013. szept. 19. 11:25
 12/92 A kérdező kommentje:

Nagyon jó ha Geológus vagy legalább olyan ember is szólt aki értelmes a témában!

Szóval lenne pár kérdésem!

1.. Milyen mélyen van a mag?

2.. Milyen mélyre tudtunk eddig lefúrni?

3.. Van Geológiai mérés és minta a Déli sark(nem a pereme hanem a leges leg közepe) talajából?

Van hivatalos Geológiai jelentés a 90. szélességi fok talajmintáiból?

2013. szept. 19. 13:44
 13/92 anonim ***** válasza:

"3.. Van Geológiai mérés és minta a Déli sark(nem a pereme hanem a leges leg közepe) talajából? "

A földrajzi közepére gondolsz, vagy a mágneses közepére?

Amúgy nem hiszem el, hogy egy 22 éves ember, képes ezt bekajálni. 0-tól 12-ig és 80-tól halálig még megértem, de te elvileg már jártál iskolába....

2013. szept. 19. 14:38
 14/92 anonim ***** válasza:
2013. szept. 19. 14:40
 15/92 anonim ***** válasza:
84%

"

1.. Milyen mélyen van a mag? "

Wikipédiába beütöd, hogy Föld, és megnézed.

"Van hivatalos Geológiai jelentés a 90. szélességi fok talajmintáiból?"

Egy emberek által, önkényesen meghúzott vonal mitől olyan különleges geológiai szempontból? Semmi jelentősége nincs és fogalmam sincs. Mondjuk nem én vagyok a geológus, de ezt egy geológusnak sem kell tudnia. Használd a google-t.

2013. szept. 19. 14:42
 16/92 A kérdező kommentje:

Még egy szép páldája ez az emberiség jellemének!

Feltettem pár kérdést és válasz helyet,csipkelődést kapok!

Gondolom ez azért van mert fingotok nincsen ilyen dolgokról!

Egyébként meg az Iskolában nagyon sok olyan dolgot tanítanak ami nem igazán úgy van ahogyan azt mondják!

Gondolok itt a tatár járásraIstván királyra és még nagyon sok olyan dolog nem csak a történelemben,ami nem igazán fedi a valóságot!

Szóval van olyan ember itt aki a kérdésemre ésszerű felnőtt választ tud adni vagy tele van begyöpösödött, szűklátókörű és az újat el nem fogadó egyénekkel?

2013. szept. 19. 15:09
 17/92 anonim ***** válasza:
100%

1.. Milyen mélyen van a mag?

2.. Milyen mélyre tudtunk eddig lefúrni?

3.. Van Geológiai mérés és minta a Déli sark(nem a pereme hanem a leges leg közepe) talajából?

Van hivatalos Geológiai jelentés a 90. szélességi fok talajmintáiból?

1. Már kaptál választ, nézd meg a Wikit, ha érdekel. Egyébként a Föld sugara durván 6400 km.

2. Erre is megkaptad a választ, valamivel több mint 12 km-nyire.

3. Van. Hogy mennyire a mértani közepéből, azt nem tudom, de nem is látom, miért lenne jelentősége.

4. Erre is kaptál választ: igazából nincs nagy jelentősége hogy a Föld melyik pontján vizsgálod a felszínt, mindenhol más-és más, apró eltérések mutatkoznak, de egy bizonyos határon belül mindenhol ugyanazt fogod találni.

4 kérdést tettél fel, négy választ kaptál, szóval nem igazán értem a hőbörgésed okát. Hogy Te ezeket a válaszokat csipkelődésként élted meg, az már szerintem igazán nem a mi problémánk.

2013. szept. 19. 15:22
 18/92 A kérdező kommentje:

"1. Már kaptál választ, nézd meg a Wikit, ha érdekel. Egyébként a Föld sugara durván 6400 km.

2. Erre is megkaptad a választ, valamivel több mint 12 km-nyire.

3. Van. Hogy mennyire a mértani közepéből, azt nem tudom, de nem is látom, miért lenne jelentősége.

4. Erre is kaptál választ: igazából nincs nagy jelentősége hogy a Föld melyik pontján vizsgálod a felszínt, mindenhol más-és más, apró eltérések mutatkoznak, de egy bizonyos határon belül mindenhol ugyanazt fogod találni."

Ha 6400km a sugár akkor a mai technikával miért csak 12km-re tudunk lefúrni?

"Van. Hogy mennyire a mértani közepéből, azt nem tudom, de nem is látom, miért lenne jelentősége."

Azért mert ha ténylegesen van Északi és Déli bejárat a Sarkoknál akkor lehetetlen onnan földmintát venni! azért kérdeztem!

Egy üres lukból nem lehet földmintát venni!

2013. szept. 19. 16:25
 19/92 anonim ***** válasza:
100%

Abból valóban nem. De mivel vettek földmintát, így nyilván nincs luk, vagyis bejárat sincs sehová. Egyébként is, a forgástengely pontján az északi féltekén nem szárazföld, hanem tenger van, tehát ha lenne valamiféle bejárat, akkor abba folyamatosan ömlene bele a tengervíz. Nyilván, ha így lenne, akkor azt meg már rég észrevettük volna.

Hidd el bátran, hogy nem létezik semmiféle belső-Föld, meg hasonló maszlagok.

2013. szept. 19. 16:53
 20/92 anonim ***** válasza:
100%

"Ha 6400km a sugár akkor a mai technikával miért csak 12km-re tudunk lefúrni?"

Azért, mert elég nagy méretekben a Föld nem szilárd, hanem folyékony halmazállapotúként viselkedik. Csak a viszkozitása óriási, nagyjából 10^25 Pas közötti, vagyis kb. 25 nulla az 1-es után. Viszonyításképpen a víz viszkozitása 10^-3 Pas, a mézé kb. 10^1 Pas, a szuroké kb. 10^7 Pas, a jégé 10^12 Pas. Tehát ugyan nagyon lassan, de folyik a földkéreg, folyadékként viselkedik. Épp ezért a folyadékokra jellemző nyomásjelenségek is érvényesek rá, vagyis minél mélyebbre fúrunk, annál nagyobb lesz az oldalról a furatra ható nyomás értéke is. A 12km-es mélységet is csak speckó területen tudták elérni, mert hiába tolnak bele a lukba akár 20 cm falvastagságú acélcsövet hogy ne roskadjon össze a kifúrt luk, a nyomás már akkora egy bizonyos mélységben, hogy az ilyen falvastagságú acélcsövet is úgy roppantja össze, mint kisgyerek a fagyitölcsért.

Más részről, mivel a földkéreg folyadékként viselkedik, ezért a kifúrt luk is szép lassan deformálódik, nem marad meg egyenes luknak, hanem apránként elgörbül, ahogy a különböző rétegek elvándorolnak egymáson. Ez viszont igencsak akadályozza a további fúrási menetet.

2013. szept. 19. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!