Miért található C14 a gyémántokban?
A kérdés nagyon hozzá nem értően van föltéve. Egy ideig néztem, hogy milyen fullerénszerű molekula lehet az a C14...
A radioaktív anyagok bomlási sebességét a felezési idő adja meg. Mint ahogy a neve is utal rá, ez nem csak egy sima db/sec sebesség. Az atomoknak a fele bomlik csak el a felezési idő letelte után, és tovább feleződik az újabb leteléssel.
Tehát ha egy anyag tartalmaz C14-et, abból gyakorlatilag soha nem fog úgy eltűnni, hogy radioaktív módon elbomlik.
Minden széntartalmú dolgonak van C14 tartalma. A gyémántnak miért ne lenne? Ajánlom figyelmedbe: [link]
"Natural diamond samples from different sources within rock formations with standard geological ages in excess of 100 Mya yielded 14C apparent ages 64,920 ± 430 BP to 80,000 ± 1100 BP, as reported in 2007"
Szóval arról van szó, hogy az egyébb módszerekkel százmilliós kőből kiszedett gyémánt radiokarban módszerrel 64-8o millió évesnek adódott. Ez igen jó egyezés ilyen léptékben. Szóval nincs itt semmiféle kreacionista leleplezés.
Itt az eredeti közlemény, ha érdekel:
#Makoscsiga
A linkek, amiket beraktál nagyon érdekesek, de valamit félreérthettél velük kapcsolatban. Épp arról írnak, hogy a C14 módszer ne használható 60 ezer évnél idősebb mintákra. A 100 millió évnél idősebb gyémántmintákat pedig 60-80 ezer évesnek adta a módszer, tehát épp azt bizonyították be, hogy ezek esetén már nem alkalmazható (részben épp a bennük található, máshonnan származó C14 miatt).
És, hogy ez miért lehet, itt van pár link:
Az itt írtak alapján egyrészt a minták szennyeződnek a légköri C14-el, másrészt a mintákban található radioaktív elemek okozhatják C14 keletkezését. A második oldalon bakteriális eredet lehetőségét is felvetik.
Itt pedig azt írják, a háttérsugárzást a mérés során nem lehet teljesen kiszűrni, ezért tűnik úgy, mintha több C14-et tartalmaznak a minták.
Én nem tudom, mi a z igazság, talán egy kicsit mind belejátszhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!