Nibiru egy valóban létező bolygó?
Hogy miért kezelik sokan létező bolygóként?
Szerintem embere is válogatja. Akik valósnak tartják, azok között is többféle lehet a motiváció.
Azért érdekes lenne utána nyomozni, hogyan alakulhatott ki ez a városi legenda. Biztos nem volna egyszerű dolog, mert az ilyen modern mitológiák többgyökerűek. (Többek között ezért is kiirthatatlanok)
De azt hiszem, a legfontosabb vonzereje, ami miatt sokan nem szívesen mondanak le róla, az a titokzatossága. Ezt mindenki szereti, nem véletlen, hogy például az UFO mítosz ilyen elterjedt a világon. Ha jól tudom azok akik elutasítják, abszolút kisebbségben vannak.
Nem fognak "Nibirujukról" csak úgy egyszerűen lemondani, holmi "tudóskák" tiltakozása miatt.
A Celestia nevű programhoz van egy kiegészítő, és abban az X-bolygó egy hatalmas vörös gázbolygó, a Nibiru pedig annak az 5. holdja, ami hasonlít a Földhöz, tehát vannak rajta kontinensek és óceánok is. De van egy olyan is, hogy Tyche, és arról is azt mondják, hogy létezik.
A lényeg, hogy én nem hiszek benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!