Kezdőoldal » Tudományok » Természettudományok » Tényleg ezért sós a víz?

Tényleg ezért sós a víz?

Figyelt kérdés

[link]

Ez tényleg igaz lehet? Szerintem undorító, de lehet benne valami.

2011. máj. 7. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Őőő, az nem bálna, hanem cetcápa a képen. Na kb ennyire hiteles a dolog...
2011. máj. 7. 14:12
 2/12 A kérdező kommentje:
akkor mitől sós?
2011. máj. 7. 14:27
 3/12 anonim válasza:

Az óceánok sótartalma több száz millió éve állandó: ez elsősorban azzal magyarázható, hogy bár állandó az ásványi anyag utánpótlás, a tenger mélyén kiválás, lerakódás is folyik. A sótartalom viszont nem mindenütt egyenletes: folyótorkolatoknál, vagy a jéggel borított sarkok közelében a víz kevésbé sós.

Az óceánok egyébként 96,5 százalékban tartalmaznak tiszta vizet. A maradék 3,5 százalékot 75 elem teszi ki. A tengerek sósságáért 99 százalékban hat elem felelős: ezek a klorid, nátrium, kén, magnézium, kálcium és kálium. A sósság leginkább a nátriumkloridnak (közönséges asztali só) köszönhető.

2011. máj. 7. 14:32
 4/12 anonim ***** válasza:

Talán a benne lévő rengeteg sótól, amit a folyók az egész világon kimosnak a földből, és a tengerbe viszik? :D

Arra nem gondoltál, hogy a bálna (ami nem bálna) honnan szedi a sót, amitől a sperma sós? Meg arra, hogy a sperma nem sós, különben megölné a spermiumokat? :) Meg arra, hogy milyen irtóztató mennyiségű vízhez képest elenyésző mennyiség az, amit az elmúlt akárhány millió évben a bálnák a vízbe juttattak? :)

Arról meg ne is beszéljünk, hogy pl nekem a halászléből az egyik kedvencem a haltej. Ami igazából a ponty (és egyéb halak) spermája, megfőzve. Bár, ha belegondolsz, az ikra miért jobb? Az végülis petesejt... :)

2011. máj. 7. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:
Te nem hallottál a föld korai időszakáról amikor még a klór meg a Na még nem egyesült? Azután keletkezett a víz a só amit a víz feloldott és a tengerekbe mosott? Akkor még nem voltak nagy élőlények!Ugyanis a vízben keletkezett az élet!Milyen iskolába jártál?
2011. máj. 7. 14:34
 6/12 anonim ***** válasza:

"folyók az egész világon kimosnak a földből, és a tengerbe viszik?"

Ez nem igaz! Pont fordítva! A földön ott van só ahol tenger volt valamikor és kiszáradt, ott ülepedett le a só!

2011. máj. 7. 14:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Hát én kérek elnézést:D Nem nem hallottam róla, köszönöm, hogy most elmondtátok:D amugy egy elég neves iskolába járok, arról meg egyszerűen nem tehetek, hogy nincsen se biosz se földrajz órám...................

Attól még mert Te tudsz valamit, azt nem biztos, hogy más tudja, gratulálok, hogy ilyen okos vagy. Örülj neki, én meg majd megtanulom jövőre.... És köszönöm a válaszokat

2011. máj. 7. 14:50
 8/12 anonim ***** válasza:
Ugyanis azt is tudni kell hogy a víz keletkezése meg a só keletkezése is oxidációs folyamat ami égéssel valósul meg legkönnyebben.
2011. máj. 7. 14:54
 9/12 anonim ***** válasza:
Amúgy én könnyen tudom mert vegyész a szakmám.Viszont elemi ismeretekte minden iskolában kellene tanítani kémiából amit a mindennapokban lehet használni, és akkor ilyen agyamentséget nem hinnének el az emberek.Az általános kémiai oktatás még neves iskolákban is katasztrofális.
2011. máj. 7. 14:57
 10/12 anonim ***** válasza:
Ami a neves iskolát illeti ahol nincs biológia kémia meg földrajz, az mitől is neves? Az élet legelemibb tantárgyait nem tanítják akkor mit tanítanak egyáltalán?
2011. máj. 7. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!