Most hallottam, hogy 2012-re elolvadhatnak a jégsapkák. Magyarország veszélybe kerülhet?
Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 12:03
1/16 A kérdező kommentje:
Ja, és az állatok nagí részét is a kihalás fenyegeti?
2009. febr. 22. 12:04
2/16 anonim válasza:
Ha az elolvad akkor nem csak az állatokat, de az embereket is kihalás fenyegeti. Ha ilyen ütemben olvad, akkor bizony fel kell keresni Noét:)
3/16 anonim válasza:
A sarki jégsapkák olvadása elsősorban a tengerszint alatti területeket veszélyezteti, pl. Hollandia, Belgium egy része, illetve a tengerparti városokat. (A két jégsapka elolvadása mintegy 15 méterrel emelné meg a világtenger szintjét.) Magyarország helyzete ebből a szempontból szerencsés, hiszen egyrészt viszonylag távol esik a tengerektől, másrészt hegységek veszik körbe, és az átlagos tengerszint feletti magasság is elég ahhoz, hogy ne legyen ebből probléma.
Annál nagyobb probléma az elsivatagosodás, amire inkább lehet számítani nálunk...
4/16 anonim válasza:
A 12m-es vízemelkedés konkrétan nem hat ránk, de vannak következményei. Ha elpusztulnak bizonyos állatfajok, akkor a táplálék lánc is felborul és annak beláthatatlan következményei lesznek. Na meg ugyebár az éghajlatba is "belekontárkodik". Szélsőségesebb éghajlat lesz (viharok, jég hideg"ség", tűz forróság, stb.). Mondjuk én azt sem értem, hogy állandóan a lakosságnak mondják, hogy védjük a környezetet, ne menjünk kocsival, stb. de ők azért Audiban vagy Mercedesben csücsülnek.
5/16 anonim válasza:
Magyarországot nem veszélyezteti.De ki tudja mik lesznek a következményei.Itt már csak a csoda segíthet.
6/16 anonim válasza:
ezt föci tanárom mondta hogy kb 40m-rel lenne nagyobb a tenger így mi még biztonságban vaygunk de valószínüleg lenne nekünk is tengerpartunk ugyanis szeged 80m környégén van ami Mo. legalacsonnyabb szintje de Hollandiának biztos vége lenne mer annyi gátat már ők sem tunának építeni meg szerintem Horvátország jelentős része is víz alattlenne
7/16 A kérdező kommentje:
Nemtudom ti hogy vagytok ezzel, de nem is biztos, hogy mindez feltétlenül a mi hibánk. Mindig voltak ilyen katasztrófák. Jégkorszak is volt. Ki tehetett róla? Senki nem szennyezte a környezetet műanyaggal! Vagy pl. Mikor kiszáradt a Földközi-tenger. Lehet, hogy csak egy ilyen időszak, és senki nem tehet róla! Most próbálok optimistán gondolkodni :)
2009. febr. 22. 15:11
8/16 anonim válasza:
arról nem tehetett senki, de ehhez nagy részben hozzájárultunk ...
9/16 anonim válasza:
Nem lesz semmi bajunk,mármint a vít felöl nézve,mert Magyarország legalacsonyabb pontja is kb 80 méterrel van a tengerszint felett,az ökokatasztrófától,meg a nagy tömegű népvándorlástól,viszont lesz mitől tartanunk szerintem.Egyébbként én is olyan 40-50 méteres vízszintemelkedélről tudok.Honnan ez a 2012-es dátum?
10/16 A kérdező kommentje:
ja... hallgattam a rádiót, és mondták, hogy a NASA bejelentette. Bár szerintem kicsit korai még, és lehet, hogya csak egy kicsit megijesztik az embereket, hogy kapjanak már a fejükhöz a környezetszennyezés miatt.
2009. febr. 22. 17:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!