Hogyan jöhetett létre a világmindenség? Csupán a véletlenek sorozata?
Az egész nagyon sejtelmes a világűr óriás mérete, már az ősrobbanás felfoghatatlan számomra, hogy a semmiből hogyan jöhetett létre valami.
Meg van a mikrovilág a sejtek, protonok, neutronok is felfoghatatlanok nekem.
Meg még ez is egy végtelen rendszer.
Még mindig nem mondta senki, hogy a semmiből jött volna létre.
Ezen kívül valószínűleg nem is végtelen. Határtalan, az igaz, és nagyon nagy.
Tudod, ezzel az a helyzet, hogy ha nem létezne értelmes lény, akkor itt most nem csodálkozna senki. Úgyhogy annyira nem csodálatos.
Így alakult, ennyi.
Ahhoz, hogy a világegyetem stabil legyen, rengeteg dolognak kell stimmelnie. Lehet, hogy volt rengeteg nagy bumm, de nem jött össze a stabil világegyetem.
Teljesen mindegy, hogy milyen valószínű, vagy valószínűtlen, de tudjuk, hogy létezik egy világegyetem nem kevesebb mint egy életet hordozó bolygóval.
Mai ismereteink szerint a világunk nem a semmiből jött létre, hiszen a Nagy Bumm "előtt" is létezett pici állapotban, egy kis világmag volt. Valójában a Nagy Bumm a világunk >mai< állapotának a kezdete, amikor ez a világmag kitágult. De korábban is létezett, kvantummechanikai állapotban.
Nyilván felvetődik a kérdés, hogy a világmag honnan került elő. Nos, itt a fantázka határtalan. Keletkezhetett a semmiből, teremthette Isten, létezhetett mindig, stb.
A lényeg az, hogy a mi világunk nem a semmiből keletkezett.
1@ "Még mindig nem mondta senki, hogy a semmiből jött volna létre."
Hazudsz! Az egyik legnagyobb fizikus mondta ezt. -.-
Nem ezt mondta, csak ott van ez a lehetőség is.
DE nem biztos.
Akkor nem figyeltél.
LEHET, hogy valóban. De NEM BIZTOS. És ezt még Hawking se tudja, hiába nagyon nagy tudós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!