A designer baby jelenség mit engedhet meg a jövőben, a szülők milyen mértékben tervezhetik meg a gyereket a génmódosításokkal?
Beleszólhatnak-e abba, hogy:
- Milyen legyen a külseje: haj, szemszín, magassága?
- felturbózhatják-e az intelligenciát?
- mire legyen hajmamos: pl. jó matematikai képességek
- tulajdonságok: pl. ne legyen a megcsalásra hajlamos (állítólag a hűtlenségnek is lehet genetikai alapja)
Szóval meddig fejlődhet ez a tudományterület, valóban képesek lehetünk konkrét embereket tervezni?
A magam részéről szeretettel fogadom a desinger baby jelenséget. Talán eljön az idő, amikor tökéletes embereket alkothatunk. Így a fogantatás csak az emberi alapot adja majd, nem magát az embert. Azt majd a tudósok alkotják meg a laboratóriumban.
Egy kis ismertetés a témáról:
"Az az elképzelés, hogy a szülők genetikailag tökéletes babát válasszanak, tudományos fikciónak tűnhet. Bioetikusok azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez korántsem utópia, már léteznek cégek, amelyek kínálnak ilyen szolgáltatást"
Forrás: [link]
Az ember elgondolkodik az ilyen kérdések és beteg fejtegetés olvastán, hogy van-e még normális ember.
Téged ki tervezett?
Elárulok egy titkot, amit még én tanultam az egyik médiás előadáson: ha egy cikk címe egy eldöntendő kérdés, akkor az arra való válasz "nem".
Ha nem így lenne, lenne valós alapja az állításnak, akkor a szerző sem kérdezné, hanem kijelentené.
Miért lenne beteges fejtegetés?
A designer baby valóság rá lehet keresni.
Engem az érdekel, hogy ez a jelenség meddig tud fejlődni.
Miért lenne baj, ha embereket terveznénk?
Mindenki szép, okos, egészséges és jóindulatú lenne.
2024-es kordokumentumok alapján, pl. 300 év múlva, a későbbi generáció is látná, hogy ebben az időben milyen csúnyák, buták, egészégtelenek, és rosszindulatúak voltak némelyek.
#8: ossz meg hiteles forrást, ne a "keress rá" lózunggal gyere, hogy találgassuk, mire gondolsz.
A rosszindulat meg nem genetikai eredetű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!