A világűr ugye végtelen. Ezt én elfogadom, csak nem értem. Ti hogyan értitek meg a térbeli végtelenség fogalmát?
nem ugye.
A világűr nem végtelen. Hátarai, mérete, elméleti számításokkal meghatározható. Az, hogy a határon túl nincs semmi, ami a mi tér és idő fogalmainkkal leírható, valamint az, hogy nem tudunk eljutni ehez határhoz (még elméletben sem), már egy másik lapra tartozik.
Az agyunk (ha maradunk a tudomány talaján) véges mennyiségű elemből áll. Ebből következően csak véges mennyiségű adat feldolgozására képes. A végtelen az a "mennyiség", "méret" amely nagyobb, mint a feldolgozható adatmennyiség maximuma.
Számítógépnek számítógép, csak nem digitális, hanem analóg. És akkor mi van?
Lehet, hogy megbolundultál, de annak ehez semmi köze.
Tudjuk,mint jelent a "végtelen" fogalma,de azt hiszem az ember agy nem igazán képes feldolgozni ilyen "keret nélküli" infókat.A végtelent eleve elképzelni sem lehet...pont ettől végtelen.Nincs vége=nincs válasz.
Rengeteg olyan dolog van a világűrben,ami éppenséggel felfogható,csak nem érthető számunkra(vagy fordítva?).
Szerintem viszont nagyon egyszerűen fel lehet fogni azt, hogy a világűr végtelen. Képzeljétek el a teret úgy, mint egy óriási, végtelen XYZ irányú (3D-s) koordináta rendszert.
Szerintem így a legegyszerűbb elképzelni azt, hogy végtelen. Lehet, hogy a Föld pl. az X30000000;Y200030303;Z60151324101 koordinátán helyezkedik éppen el (persze ez folyamatosan változik). És ha így tekintesz a világűrre, akkor nem olyan nehéz elképzelni, hogy mind X, mind Y, mind Z tengelyben végtelen a tér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!