Más is fél a viharoktól? Hogy lehet leküzdeni ezt a szorongást?
csak aludj próbáld meg azt hogy nem arra gondolsz én 3.-os koromban több mint egy évig égő nyulakkal álmodtam(mitől nemtudom)
féltem elaludni!!!
de egy év rettegés után végelett!!
Ez érdekes. Én is rettegek a viharban. De csak itthon a lakásban!! Ha máshol vagyunk, vagy akár kint a szabadban, akkor nem félek. De ha itt vagyok, mindig azt érzem, ránk szakad a tető. :( Pedig biztos nem.
Azt mondják, úgy kell leküzdeni, hogy szembenézel vele. Azaz viharban ki kell menni és sétálni (vagy futni) egy rövidet. Vagy csak nézni.
Én nem tudom, a lakásban lévő félelemmel hogy lehet szembenézni. Erre még nem találtam meg a megoldást. (Mivel én ugye kint nem félek).
Köszönöm a válaszokat! Igazából nem az zavar, hogy ilyesmivel álmodom, ezzel csak azt akartam mondani, hogy olyannyira benne van a tudatomban ez a szorongás, hogy álmomban is előjön.
Nagyon szeretném leküzdeni ezt és ugyanúgy viszonyulni a viharhoz, mint korábban. Az eszemmel tudom, hogy (talán) nagy baj nem lehet a viharból, de mégis szorongok, ha tornyosulnak a felhők.
Üdv.
Azért lehet, hogy csak a lakásban félsz a viharoktól, mert a tudatod alatt érzed hogy nem tudsz merre menekülni a 4 faltól, szabadban viszont könnyebben és bármerre elfuthatsz az "ellenségtöl"(jelen esetben a vihartol). De például a néhány ember ezért is fél a lakásban ha sötét van, mert a tudata alatt az foglalkoztathatja, hogy bármelyik fal mögül előléphet valaki stb. a szabadban viszont szabadabbnak érzi magát. Visszatérve a kérdésedre, valószínű, hogy egyszer láttál egy olyan katasztrófafilmet amelyikben egy ház rádől az emberekre a viharban stb. Aki viszont a sötétben a lakásban az egy olyan akciófilmet láthatott, ami nagy hatással volt rá. Nem muszáj ennek filmnek lennie, hanem valami más történésnek is akár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!