Miért nem ismerik sokan az írásjelek használatát?
Szerintem te sem tudod megfogalmazni amit kérdezni szeretnél. "Miért nem ismerik.." Szerinted csak te ismered egyedül a jeleket? Attól mert interneten nem használják még ismeri mindenki.
Jártál már külföldi chaten? Hogy vagy? - How are you? Így rövidítik: H r u vagy esetleg How r u Látod még kérdőjel sincs!!!!!
A te írásodból nem derül ki semmi, hogy annyira vágnád a magyar nyelvet. Szakkifejezéseket sem használsz. Nem hinném, hogy annyira tökéletes helyesíró vagy.
ui: Látszik, hogy nem vagy egy nagy chatelő.Nem a ! jel jelenti azt, hogy ordítasz hanem a NAGY BETŰ :))))
"Nem mindenki nyert helyesírási versenyt, már bocs. én is renget ilyenen voltam, mindig ötös a helyesírásom, magyarfaktos 4.es leszek. de nem fogok itt mindent betartani, én is állandóan rövidítek, mindent. de örülök h vannak akik ilyenbe is bele tudnak kötni... ha nem hivatalos a levelem akkor nem fogok mindent kiírni...lehet bunkó vagyok de nem érdekel ez a véleményem"
Ez a hozzászólás ragadta meg legjobban a lényeget. A helyesírás szabályai csak olyanok a legtöbb embernek, mint annak idején az orosz nyelv tanulás: Szükséges rossz, amin túl kell esni valahogy, utána pedig el lehet felejteni.
Azért, mert nem írok szakzsargonban, attól még ismerem a szakkifejezéseket. Most mit fáj neked, hogy nem úgy írtam. Képzeld, magyar szakos vagyok. De sebaj. És nem a rövidítésekről beszélek, nem tudom, miért arra aszociál mindenki. Csak nem értem, miért kell minden mondatot egyeseknek három ponttal zárni. Vagy felkiáltójellel. Nem ismerik az írásjelek funkcióját? Pedig van nekik, különben nem lennének írásjelek. És igenis, ha valaki minden mondat végére felkiáltójelet tesz, az olyan, mintha ordítana (tudom, hogy a neten a csupa nagybetű jelenti a kiabálást), hiszen felKIÁLTÓjel a neve.
Amúgy meg nem kötekedni akartam, nem tudom, miért kell lebarmolni, egyszerűen csak érdekel, hogy miért nem ismerik a helyes használatot. Reménykedtem benne, hogy ír választ egy gyakorló pedagógus, vagy hasonlóan ezzel foglalkozó ember, nem arra voltam kíváncsi, hogy azért rövidítetek, mert úgy kényelmes, hiszen nem is ezt kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!