Miért vélik egyre többen, hogy a helyesírás csak a nyelvtanórán fontos?
sajnos ezt a világot éljük. 19 vagyok, de én már öregnek érzem magam, és azt, hogy úgymond "ciki" jól tanulni és helyesen írni is.
Sajnos ez a mai fiatalság, csak az msn és az sms létezik számukra, innen veszik el ezeket a rövidítéseket, és nem is figyelnek oda hogy legalább megpróbálják helyesen leírni a szavakat. (persze tisztelet a kivételnek, de én alig ismerek ilyeneket)
Lehet igazsága az előttem szólónak, bár ettől persze még én se helyeslem ezt a trendet, de ízlések és pofonok.
Gyanítom, részben tényleg arról is van szó itt, hogy ki mennyire igényes/igénytelen, és mennyire véli úgy, hogy az adott kommunikációs cél megvalósításához tényleg fontos-e a helyesírási alaposság - csak persze a dolog másik oldala, hogy ha túl sokszor nem fontos, akkor könnyen lehet, hogy soha nem is tanul meg rendesen helyesen írni.
Ugyanakkor meg sokan egyszerűen kinövik, és ahogy megkomolyodnak, a helyesírásra is rákapnak.
Jaja. Bírom az olyan kérdéseket, hogy "mijér nincsn pasim amikórr jl nezekki". És ha beírom neki, hogy tanuljon meg először helyesen írni, akkor meg mindenki nekem szól be.
Én is szoktam rövidíteni interneten, meg általában kisbetűvel kezdem a mondatokat, meg biztos vannak helyesírási hibáim is, de azért ügyelek arra, hogy amit írok, az ne egy hhidufisdhzi dsfhsikdh? legyen.
egyetértek a kérdezővel. Ezt akartam én is írni. Anno mikor még csak indult a csat korszak, nekem pont az volt a védjegyem a többiek közt, hogy helyesen írtam és csak kevés ottani szlenget vettem át. S nem nézett ki senki a bandából. még örültek is nekem.
Szóval az írásod ha helyes ha helytelen te magad vagy:))
Van egy lány aki azt irta msn-en h halalosan szeret engem de akko pont nem voltam a gepem elott es irtam neki visssza msn-re, sms-t is irtam neki, de meg nem irt vissza sehova. Ez mostmit jelent? Telleg szeret v csak irta?
Egyutt voltunk sikirandulason a sulibol ugyhogy elogjol kijowunk es nemtom most mit csinaljak. Legyszi segitsetek!!!!
Kössssssz!!!!!!:)
Ezt lefordítaná valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!