Létezik ilyen szó?
Facebookon leírtam csetbe, sőt most ide is leírtam azt, hogy "fantasztikusságos". Nem húzta alá pirossal, tehát ezek szerint nem hibás ez a szó.
Én azt hittem, hogy nem is létezik ilyen szó... ezek szerint létezik?! :O
Nem létezik ilyen szó. A helyesírás-ellenőrző programok nem teljesen megbízhatóak; az írásjelek és az idegen szavak esetében pedig abszolút nem érnek semmit.
Amúgy nemrég valaki megkérdezte, létezik-e a "kajapiacigi" szó, merthogy azt sem húzza alá a rendszer; próbáljátok ki. :D
A helyesírás-ellenőrző arra való, hogy jelezze, ha elgépelsz valamit, a helyesírási ismereteket nem pótolja.
A Word például hibásnak jelzi az ébreszt szót, de nem húzza alá a macskahurka, szánkófröcsögés, bambuszdélibáb, cérnaautó, rokokópacal stb. szavakat.
FYI: az én Wordömnek (2003) nins baja az "ébreszt"-tel
amúgy meg döbbenten állok az előtt, hogy mennyire nem értik egyesek, hogy a szövegszerkesztők ún. helyesírás-ellenőrzője mire alkalmas, mire nem, és egyáltalán, kb. mi alapján jelöl vagy nem jelöl meg valamit.
"Nem húzta alá pirossal, tehát ezek szerint nem hibás ez a szó."
jaj.
(és a macskahurkával mi volna a baj?... :-)
Kapaszkodj meg valamiben, kedves bm, mert most még döbbentebben fogsz állni...
Egy kedves fórumtársnak udvariasan javasoltam privátban, hogy használjon helyesírás-ellenőrző programmal rendelkező böngészőt; merthogy igencsak csehül állt a helyesírással, és így legalább a pirossal aláhúzott szavakat ki tudná javítani. Visszaírt szegénykém, hogy eddig nem tudta, miért van ott az a sok piros vonal...
"és a macskahurkával mi volna a baj?... :-)"
Semmi... :P
A kínai büfében kérdezgeti a vendég a pultost:
- Ez milyen hús?
- Ciike.
- És ez?
- Maaha.
- És ez?
- Az kuta.
- De hát azt nem lehet, az tilos!!!
- Akkoo ciike...
:)))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!