Mit üzennél azoknak, akik nem tudnak helyessen írni?
Hogy a helyesen egy s! :D
Bocs, muszáj volt be nyelvtannáciskodnom!
Amúgy csak annyit, hogy itt az interneten se nem látom, se nem ismerem a beszélgetőpartnereim, így a helyesírásából (is) kell következtetnem arra, hogy mennyire értelmes.
G.
ha már valaki az ellenőrzőt sem tudja használni, az egy dolog(bár nem kell mindent elhinni neki), inkább az van hogy nekik ez az igényük
de ez sem baj, mert ez alapján a korukat és az értelmi színvonalukat is könnyebb megállapítani
Sziasztok!
Jól van! Nagyon örülök, hogy észrevettétek.
A kérdést azért írtam ki, mert olvastam egy közösségi oldalon a következő kérdést:
Mit üzennél azoknak a tizen éveseknek, akik nem tudnak helyesen írni?
Sok elmarasztaló válasz érkezett, de azt senki sem vette észre, hogy a tizenévesek egybeírandó.
Ezért elnézéseteket kérem a kérdésért, de az örömmel tölt el, hogy jól vizsgáztatok.
Üdv Ági
Figyelni, figyelni, figyelni. ://
Olvasni, olvasni, olvasni. ://
Tanulni, tanulni, tanulni. ://
Gyakorolni, gyakorolni, gyakorolni. ://
Igényesnek lenni. ://
Tisztelni az olvasókat. ://
Szerintem ennyi elég lesz. :)
Sejtettem, hogy a "helyessen" provokáció, de amúgy a "tizenéves" egy szó :)
Hogy mit üzenek? Csak annyit, hogy a helyesírási szabályzat tényleges szabályzati része nagyjából nyolcvan oldal, a többi csak szóanyag. Kis formátum, kézbeillő, csak memorizálni kell...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!