Hány magyar szóban van benne a "szág" szó?
1999 óta több tucat fórumon megkérdezték ugyanezt, de mindenhol csak ezt a kettőt találták és mindenhol hiányolják a harmadikat, van egyáltalán?
(Az direkt maradt ki a kérdésedből, hogy nem szabad, hogy összetett szó legyen?)
nem, a végén kell lennie a "szág"nak és igen, lehet összetett, de én ezeket találtam
jószág (ennek köszönöm a választ), ország és amiben bizonytalan vagyok vigaszág, ez mit jelent? testvárem munkatársa mondtra hogy ezaz.... :O
Szia megint!
Ha lehet összetett szó, akkor gyakorlatilag az összes ország szóba jöhet: Magyarország, Franciaország, Németország stb.
A vigaszág kifejezést a versenyeken (elsősorban sport, de pl. a Megasztárban is) használják, amikor a vigasz-ág-on jut be valaki a döntőbe, versenybe.
Vigaszág: Második esély veszteseknek. Ha valami nem sikerült a legkedvezőbben, de még van esélyed arra, hogy számodra elfogadható végkifejletet érj el az ügyben.
Vívóversenyeken (meg ahol még ilyen rendszer van) a kieső ág legjobbjainak mérkőzéssorozata a döntőbe jutásért. (www.hogymondom.hu)
Összetet szó nem lehet. Viszont megvan a 3 szó !!!!!!!!!!!
-jószág
-ország
-vigaszág
Kedves Kérdező!
Ha nem lehet összetett szó, akkor csak a jószág és az ország a jó megfejtés. Ugyanis a vigaszág (úgymint vigasz+ág) sajnos összetett szó!
Ajánlom figyelmedbe:
(ezen belül is 27. és 30. hozzászólás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!