Kezdőoldal » Tudományok » Helyesírás » Miért van az, hogy ha már...

Miért van az, hogy ha már semmibe nem tudnak belekötni akkor elkezedik piszkálni az embert azzal, hogy nem tud írni, helyesen írni?

Figyelt kérdés

Én is nagyon sokszor futtok bele, hogy ha nincs más indok ellenem akkor jönnek azzal hogy én fogjam be mert hogy nem tudok helyesen írni és így hülye vagyok. Persze az más kérdés hogy értelmesen nagyon sok témához nem tudnak hozzászolni.

Elsőperctől kezdve nagyon rossz a helyes írásom, probálok ellen tenni, szabályok újra és újra átnézéssével, de igazából nem juttok a-ból b-be. De az is igaz hogy meg is untam a témát, és most már miniállisan teszek a dologért. Ilyen nagyon hülyén azért sikerült lediplomázak mérnőki szakon. Illetőleg annó az érettségim is egy magyar 2-es kivételével kitünő lett.

2010. szept. 24. 22:46
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
60%

A helyesírásodra azért figyelhetnél.

Tudod én nem tudom komolyan venni azt, aki alapvető hibákat vét az írásában. Nem az elütött betűkre gondolok.

2010. szept. 24. 22:51
 2/48 A kérdező kommentje:

Értem, akkor ettől most rosszabb ember lettem. Nem a figyelés vagy nem figyelésen van a hangsúly, mert nálam nem atól függ, hogy most figyelke vagy semm, mert akkár mennyire is figyelek, hogy ha én azt úgy gondolom jól vagy rosszúl. A dologhoz hozzátartozik, hogy minden bizzonyal újra tanulható lenne a dolog, mert a magyar mellet beszélek(és írok is :P) angolul sokkal kevesebb helyes írási hibával mint magyarúl.

De a kérdés nem erre irányult ha nem sokkal inkább arra, hogy miért is hiszik sokan, hogy az egy emberel szemben ütő kártya, hogy te hülye vagy mert nem tudsz írni. Ettől függetlenül szakmailag érhet sokkal jobban dolgokhoz mint más.

Nem ezzen ha nem szakmai fórumokon fordul ellő, hogy válaszolok egy egy kérdésre valamely topicba, és aki nem ért egyet az nem azzal van elfoglalva, hogy az én megoldásomat cáfolja ha nem kijavítja, hogy mit rontottam el. Ez még is miért jó embereknek?

2010. szept. 24. 22:59
 3/48 anonim ***** válasza:
70%
Hol küldtek el a fenébe a helyesírásod miatt?
2010. szept. 24. 23:14
 4/48 anonim ***** válasza:
62%

Az elsővel egyetértek: a minél hibátlanabb helyesírás az igényesség és az intelligencia jele, ugyanúgy, mint az ápolt, rendezett külső. Valóban nem lehet komolyan venni azt, aki ennyire alapvető dolgokat hibásan ír. De a hibáid természetéből ítélve (mássalhangzó időtartam) diszgráfiás vagy, aminek a javításához logopédustól szaksegítséget kéne kérni, mert az életben, munkahelykereséskor ez visszaüt. Tudatos odafigyeléssel javítható, erre érdemes időt szánni, mert a saját megítélésedet javítod vele ugyanúgy, mint ha egy nő ronda, akkor legalább órákig sminkeli magát minden reggel. A fórumokon egyszerűen tedd hozzá, hogy diszgráfiás vagy, úgyhogy a helyesírási hibáiddal ne törődjenek.

Nem állom meg, hogy ne hívjam fel a figyelmet a hibáidra, hátha ezeket megtanulod: futtok=futok szótő fut, rag kötőhanggal -ok. Helyesírás egy szó. Átnézésével egy s, szótő átnéz, képző -és, nem éss. Jutok nem juttok: szótő jut, rag egyes szám első személyben -ok. A juttok, futtok az a ti, nem én. Minimális egy L. Lediplomázzak viszont két z, lediplomáz+-jak felszólító mód, teljes hasonulás. (Ő lediplomázzon)

Akármennyire: egy k, ahogy ejtjük; mellett: két t ugyanúgy, mint az alatt, fölött, előtt, között. Bizonnyal: egy z, szintén ahogy ejtjük; magyarul, rosszul: -ul,-ül rag rövid; elő egy L, mégis egy szó.

2010. szept. 24. 23:34
 5/48 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem ne a szabályokat nézegesd, hanem olvass. Nekem nincs túl sok fogalmam a nyelvtani szabályokról, egyszerűen kicsi korom óta annyit olvastam, hogy eszembe sem jut másképp írni a szavakat, mint ahogy számtalanszor láttam a könyvekben. Így ösztönösen tökéletes a helyesírásom.

Fontos ez a kérdés, ugyanis tényleg nem olyan nagy dolog megtanulni helyesen írni. Épp ezért ha valaki ezt nem teszi meg, akkor az emberben az írása alapján rossz benyomást kelt ("ha még arra sem volt képes, hogy megtanuljon normálisan írni, akkor ugyan hogy érthetne bármi máshoz?"). Btw képtelen vagyok felfogni, hogy adhattak diplomát helyesírás nélkül...

2010. szept. 24. 23:55
 6/48 anonim ***** válasza:
56%
talán gépelj lassabban és gondold át jól, hogy mit írsz, ne kapkodj
2010. szept. 25. 00:00
 7/48 anonim válasza:
70%

Picasso rajz mellett gyakran írogatott is. Művei tele voltak helyesírási hibákkal, amelyeket nem volt hajlandó kijavítani. Amikor megkérdezték miért, annyit mondott: "Minek törődjek egy olyan rendszerrel amelyhez semmi közöm?"

Vele értek egyet.

2010. szept. 25. 00:16
 8/48 anonim ***** válasza:
28%

ez a magyar vitakultúra hiányából jön. "nem értessz te semmit abból amit mondok, először tanulj meg helyesen írni, te kis ***, különbenis hány éves vagy, na meg hogynézelki, ráadásul megb*tam anyádat", és ha ez se hat, akkor ütnek.

ismerek egy csomó arcot, akiknek átlag általános iskolás szintnél rosszabb a helyesírásuk, de nem hinném, hogy emiatt kevesebbek lennének, vagy kevesebbet érne a véleményük.

2010. szept. 25. 00:35
 9/48 anonim ***** válasza:
28%

A helyesiras a vilag egyik legnagyobb baromsaga. Legalabbis, egy ilyen, internettes forumrendszeru helyen, es barhol mashol, ahogy a velemeny, valasz ertelmezesevel kevesebb mint 2percet foglalkozik a befogado fel.

Minden mashol, meg ahol ez valoban fontos, ott a helyesiras ellenorzo.

Egyetlen kattintás lenne bekapcsolni akár a firefox-ban, a helyesírás ellenőrzőt, és akkor lehetne ékes helyesírással írni.

Csak nem éri meg. Ugyanúgy, ahogy ékezettel írni sem. :)

2010. szept. 25. 00:49
 10/48 anonim ***** válasza:
67%

A számítógépen írt szövegeken könnyen kiszűrhető a hiba helyesírás ellenőrző segítségével. Firefoxot használok, így még az ide írt válaszban is jelzi az elgépeléseket. Egy mérnöktől pláne elvárható annyi precízség, hogy erre odafigyeljen.

Mérnökként még jobban odafigyelek arra, hogy mit adok ki a kezemből, mert az engem minősít.

2010. szept. 25. 02:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!