Miért van az, hogy a különböző fórumokon sokan nem tudnak helyesen írni?
miért van az, hogy téged zavar mások hiányossága?
ez a saját problémád, mivel a te "készülékedben jelez igy neked kell megjavitani"..
valószinűleg ezek az emberek ha megérték a 8 általánost akkor örülhettek neki
minden ami a másikban van és zavar az bennem van csak nincs feldolgozva bennem... a másik ember a hiányosságával arra tanit, hogy fogadd el a másik embert, ne akard megváltoztatni, mert úgysem tudod..
milyen érzéseket vált ki benned mikor meglátsz egy ilyen
"utánna" mistake-et ? na ezzel az érzéssel kell tenned valamit? ha magadban feldolgozod akkor ez a probléma nem fog többet eljönni az életedben....
Nem ezeket, hanem őket, csak úgy szólok.
Engem egyébként nem zavarnak, bár van néhány hiba, ami már tényleg fáj... az a gond, hogy nem olvasnak semmit, legfeljebb csak ezeket a fórumokat, ahonnan eltanulják ezt a stílust, máshol nem is látnak írott szót, és ez ragad bele az agyukba. Meg TV-t néznek, és az se tesz épp jót... de interneten amúgy is kötetlenebb a helyesírás, mert rövidítenek, nekem is elég jó helyesírásom van, de pl. msn-en teljesen úgy írok, hogy amelyik billentyű közelebb van, azt ütöm le.
Én egyébként meg még nem ismertem olyat, akit nyelvtanból megbuktattak volna azért, mert rossz volt a helyesírása, pedig megérdemelnék.
:):) Úgy látom neked sem sikerült helyesírási hiba nélkül leírni a kérdésedet. "hosszó magánhangzó". :):)
Gondolkodj el miért történt... és a választ megkapod a feltett kérdésedre. :)))
Hogy valakit miért zavarnak ilyen dolgok? Inkább helytelenul írjak, mint ilyen dolgokkal legyen tele az agyam.
Egyébként valoszinuleg a tobbség a valoságban sokkal helyesebben ír, sot lehet, hogy kitunoen, csak nem a helyesírási szabályokat tartják fontosnak a forumokon, hanem a kommunikációt!
"nem a helyesírási szabályokat tartják fontosnak a forumokon, hanem a kommunikációt"
Szerintem a kettő nem szétválasztható. Igényes ember ad a helyesírásra, amikor kommunikál. Más kérdés, hogy ehhez is érzék kell, különben nagyon nehéz megtanulni. Sajnálom azt, aki nem képes elsajátítani, akit pedig nem érdekel, azt szánom.
A netes kommunikáció vizsgálata egy külön tantárgy nekünk a fősulin. Meg fogsz lepődni: bármi megengedhető. Ez a net műfaja. Szabad, ellenőrizetlen és ÖNKÉNTES. Vagyis, leginkább itt valósul meg, hogy nem kell részt venned ha nem akarsz, ha nem tetszik valami. :D
A nyelv egyébként (mert nyelvészetet is tanulunk ami viszont nem jelenti, hogy én pl. helyesen írok :DDD) bárhogyan is használja valaki, beteljesíti a funkcióját ha megvalósul rajta a kommunikáció. Ahogy előttem is írták.
A helyesítás csak a tanult, művelt embereknek fontos, pont azért mert ezzel tudják bizonyítani, hogy tanult, művelt emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!