Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Vannak olyan emberek akik az...

Vannak olyan emberek akik az űrben haltak meg?

Figyelt kérdés
Név szerint?

2014. dec. 22. 20:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

A Szojuz 11 legénysége visszatérés közben halt meg

A két űrrepülő baleset áldozatai is definíció kérdése, hogy az űrben haltak-e meg

2014. dec. 22. 20:47
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Csak Volkov, Pacajev és Dobrovolszkij haltak meg a felszíntől 100 km-nél távolabb. Szerintem az előző is az ő balesetükre gondol, pont a visszatérésük kezdetekor szökött ki a levegő a kabinjukból, még nem érték el a légkört.

2014. dec. 22. 21:04
 3/9 anonim ***** válasza:

A Columbia katasztrófa magasságára nem találtam adatot, de az orosz terminológia szerint a 100 km az amerikai szerint 30 km a határ.

Ha jól tudom definíció szerint egyik katasztrófa áldozatait sem tekintik úgy, hogy az űrben haltak meg.

2014. dec. 22. 21:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

> „A Columbia katasztrófa magasságára nem találtam adatot,…”

[link]

„8:58:20 (EI+851): Columbia crossed from New Mexico into Texas. Speed: Mach 19.5; altitude: 209,800 feet (63.9 km; 39.73 mi).”

Körülbelül két perccel később haltak meg, tehát körülbelül 60 km-es magasságban. A Chellengerre 14 km írtak.

> „ de az orosz terminológia szerint a 100 km az amerikai szerint 30 km a határ.”

Mármint minek a határa? A világűré? Mert ez esetben az amerikai terminológia szerint nem inkább 30 MÉRFÖLD a határ? Amúgy a tengerszint feletti 100 km-es magasságot Kármán-vonalnak is nevezik.

> „Ha jól tudom definíció szerint egyik katasztrófa áldozatait sem tekintik úgy, hogy az űrben haltak meg.”

A Szojuz–11 katasztrófa áldozatait úgy szokták tekinteni, legalábbis amennyire én tudom, a 100 km-es definíció a legelfogadottabb, ők pedig 160 km felett haltak meg.

> „…még nem érték el a légkört.”

Mármint a sűrűbb részét, ami miatt a hőpajzsok kellenek…

2014. dec. 22. 21:26
 5/9 anonim ***** válasza:
Én arra mondanám, hogy az űrben halt meg, aki nem visszatérés közben, hanem tényleg még ott halt meg, és ott is maradt ebből kifolyólag. Mint a filmekben.
2014. dec. 22. 22:03
 6/9 anonim ***** válasza:

> „nem visszatérés közben”

A Columbia legénysége ilyen.

> „tényleg még ott halt meg”

A Szojuz–11 legénysége ilyen. (Igaz, már visszaindultak.)

> „ott is maradt ebből kifolyólag”

Ilyen ember nem volt.

2014. dec. 22. 22:08
 7/9 Vree ***** válasza:
Állatokból viszont sok volt.
2014. dec. 23. 12:17
 8/9 Vree ***** válasza:

Vladimir Komarov története

[link]

[link]

2015. jan. 22. 17:48
 9/9 anonim ***** válasza:
2018. máj. 12. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!