Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Milyenek voltak a viking nők?

Milyenek voltak a viking nők?

Figyelt kérdés
Régen a teltebb nők voltak kapósabbak, de mi volt jellemző a vikingeknél?
2013. aug. 24. 18:28
 1/5 anonim ***** válasza:

Nézd meg a Vikings című sorozatot.. vagy töltsd le az 1. évadot. A History Channelen megy.

Abban meglátod, hogy milyenek voltak a Viking nők.

2013. aug. 24. 19:03
 2/5 anonim ***** válasza:

Jó kérdés...

Lefuttattam egy keresést, de hiteles képet nem találtam. Sok oldalon említik, hogy a viking nők harcoltak is, tehát gondolom, a többség nem a kis törékeny vagy cérnavékony típus lehetett. :D

Itt pedig testalkatról nincs szó, de érdekes:

[link]

2013. aug. 24. 19:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Mivel nem volt egyszerű az életük, a mai "párizsiasan vákony" hölgyek bizony komoly hátránnyal indultak volna egy jóféle kis norvég télen. Szóval a többség inkább volt tenyeres-talpas tűzrőlpattant menyecske, mint egy mai modell, elvégre túl kellett élni, vinni a háztartást, megvédeni a termést, vetni, szántani, aratni, állatot ölni, nyúzni, ételt készíteni, azt meg is enni, eltartani a férfiakat is, gyereket szülni... Ehhez kell azért husi. Viszont régebben olvastam, bár nem túl megbízható forrásban, hogy kedvelték a soványabb nőket (hódítások során, na... nem kifejezetten asszonynak).
2013. aug. 24. 23:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Tehát mindent egybevéve nem is karcsú, de akkor kövérebbek se voltak, inkább izmosabbak :)
2013. aug. 25. 02:13
 5/5 mustafa33 ***** válasza:

Ne az amerikai filmekből és tévékből meríts infót. Mert nerkik aztán a történelmi hűség ismeretlen és fölösleges fogalom. Általában az amcsi filmben a vikingek kungfuznak és japán kardokat hordanak a hátukon ☻.

Mint általában a germán nők, hatalmasok voltak. Na most nem azt mondtam, hogy minden egyes és kizárólag és minden vidéken! Ismétlem, nem kizárólag! (mert ilyenkor jönnek akik cáfolnak, hogy mert láttak egyet aki vékony, stb...). Ez az életkörülményekből adódó természetes szelekció eredménye.

2013. aug. 25. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!