Hogy tehetnék ártalmatlanná egy dezodor-sprayt?
A második válasz tükrében kiegészíteném az első választ:
Nem véletlenül írják rá a flakonokra, hogy felnyitni, ütögetni, tűzbe dobni stb. MÉG ÜRES ÁLLAPOTBAN IS TILOS.
Na, jó, akkor most már kénytelen voltam elővenni egy flakont. :D
Másolom:
"Figyelem! Propán-bután hajtógázas! A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, 50°C feletti hőmérsékletnek, napfénynek, sugárzó hő hatásának kitenni, vagy tűzbe dobni még üres állapotban is tilos! Tilos nyílt lángra vagy bármilyen izzó anyagra permetezni. Tűzforrástól távol tartandó, és használata közben tilos a dohányzás. Gyermekek kezébe nem kerülhet. Csak rendeltetésszerűen használja."
Egy másikon kb. ugyanez van, csak angolul; plusz egy fontos mondat: Please recycle when empty. (A jel az előzőn is megtalálható.)
Ha erről esetleg tud valaki valamilyen infót, azt megköszönném. Ugyanis én gyűjtögetem, gyűjtögetem a flakonokat már évek óta, csak fogalmam sincs, hova lehet kidobni. A szelektív konténerekbe nem, mert csak papír-, üveg- és műanyaggyűjtő van; elektronikai hulladékot és egyéb veszélyes hulladékokat időnként be szokott gyűjteni a helyi szolgáltató, de flakonokról soha nem beszél senki...
Kérdező: inkább ne piszkáld, ha nem fontos a dolog. Elég komoly robbanást tud művelni még egy üres palack is, megfelelő körülmények között. De ha mindenáron ki akarod szúrni, akkor a következőt javaslom: Fújd ki belőle az összes cuccot ami ki akar jönni belőle. Ezután tedd be a hűtőbe fél órára, majd tekerd be 5-8 réteg hideg vizes rongyba lazán, és egy viszonylag vékony, de hosszú szöggel (65-ös pont jó), és egy kilós kalapáccsal üthetsz rá lyukat. Nagy valószínűséggel semmi sem fog történni (a luk létrejöttén kívül), de kizárólag csak saját felelősségre végezheted el a dolgot.
Berta: rá van írva, hogy please recycle when empty, vagyis megkérnek rá, hasznosítsd újra, ha kiürült. Szóval ne gyűjtögesd őket, hanem tessék a felhívás szerint eljárni és újrahasznosítani :D
Köszi, Sceptic, sokat segítettél. :P
Majd építek belőlük várat vagy kisvonatot. Pfff...
Nem, sajnos az én városomban nincs, de még csak a környékben sem láttam. Én vidéki jány vagyok. :D
Van papír, műanyag, színes üveg, fehér üveg, de más nincs a közterületeken.
Elemeket a boltokba vagy az iskolákba lehet vinni, lejárt (vagy bármilyen) gyógyszereket a patikákba, elektromos cuccokat állítólag bármelyik elektronikai boltba, neonokat a Tescóba... De fémet sehova, legalábbis nem tudok róla.
De azért köszi. :)
Ez a "csak stiftes deó létezik" meg nagggyon jó vicc; én speciel utálom a stiftet, úgyhogy az kéne még...
(Kíváncsi lennék, hogy szerintük légfrissítőből is csak stiftes létezik-e. :D
Jó, tudom, vannak nem spray-sek is, csak vicc akart lenni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!